ایتنا - دانشمندان میگویند استفاده از چوب در ماهوارهها به لحاظ زیستمحیطی بهتر و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفهتر است.
همه آنچه درباره اولین ماهواره چوبی جهان میدانیم
30 آبان 1402 ساعت 0:10
ایتنا - دانشمندان میگویند استفاده از چوب در ماهوارهها به لحاظ زیستمحیطی بهتر و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفهتر است.
سازمان فضایی آمریکا (ناسا) و آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن در حال برنامهریزی برای پرتاب نخستین ماهواره چوبی جهان به فضا هستند.
این ماهواره کوچک که «لیگنوست» (LignoSat) نام دارد، از چوب درخت ماگنولیا در اندازه یک لیوان قهوه ساخته شده و قرار است تا تابستان ۲۰۲۴ به مدار زمین پرتاب شود.
محققان میگویند چوب این مزیت را دارد که در فضای خلاء نمیسوزد و نمیپوسد، در عین حال که پس از ورود مجدد به جو زمین به خاکستر ریز تبدیل میشود و به چرخه طبیعت بازمیگردد. این ماده مفید و به لحاظ زیستمحیطی پایدار و تخریبپذیر، به این ترتیب میتواند گزینهای برای ساخت ماهوارههای آینده باشد.
پروژه ساخت ماهواره چوبی ابتدا در در آوریل سال ۲۰۲۰ توسط دانشگاه کیوتو ژاپن با همکاری واحد جنگلداری «سومیتومو» در این کشور به طور مشترک راه اندازی شد.
پژوهشگران برای تحقیق خود در سال ۲۰۲۲ ابتدا سه نمونه چوب ماگنولیا، گیلاس و توس را برای مدت ۲۹۰ روز به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستادند تا در ماژولی که در معرض فضا بود نگهداری شوند. محققان پس از انجام آزمایشها به استفاده از چوب ماگنولیا در ماهوارهها متمایل شدند، چرا که دریافتند احتمال ترک خوردن یا شکستن آن کمتر است و ثبات و استحکام بیشتری دارد.
محققان در بیانیه خود آوردهاند: «سه نمونه چوب به مدت ده ماه مورد آزمایش قرار گرفتند و پس از قرار گرفتن در فضا هیچ تغییر شکلی از خود نشان ندادند.»
کد مطلب: 75633
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/75633/همه-آنچه-درباره-اولین-ماهواره-چوبی-جهان-می-دانیم