ایتنا - پژوهشگران بر این باورند که احتمالا بیش از یک میلیارد سال طول کشیده تا لایه ای-پرایم به ضخامت فعلی خود برسد.
لایه «ای-پرایم» در عمق سه هزار کیلومتری زمین در اثر نشت آب به درون هسته شکل گرفت
7 آذر 1402 ساعت 0:03
ایتنا - پژوهشگران بر این باورند که احتمالا بیش از یک میلیارد سال طول کشیده تا لایه ای-پرایم به ضخامت فعلی خود برسد.
دانشمندان میگویند نشت آب به درون هسته زمین ممکن است عامل شکلگیری لایه ناشناختهای به نام لایه «ای-پرایم» باشد. به گفته پژوهشگران، آزمایشهای جدید علمی نشان داده است که آب نشت کرده به اعماق زمین، عامل ایجاد لایه اسرارآمیز «ای-پرایم» است که هسته بیرونی زمین را احاطه کرده است.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، زمانی که صفحات تکتونیکی به زیر یکدیگر فرو میروند و ماگما از طریق مسیری مشابه در جهت مخالف بالا میرود، آب به طور مداوم از پوسته زمین و به سوی هسته بیرونی نشت میکند.
این لایه نازک در اطراف هسته بیرونی زمین را زمینشناسان در دهه ۱۹۹۰ میلادی کشف کردند. به گفته آنها، این لایه یک اقیانوس چرخان از فلز مایعی است که هسته جامد داخلی را احاطه کرده است.
لایه اسرارآمیز «ای-پرایم» در عمق حدود ۲۹۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفته و بیش از ۱۰۰ کیلومتر ضخامت دارد و در مقایسه با سایر بخشهای داخلی زمین، نسبتا نازک محسوب میشود.
پیش از این، دانشمندان این نظریه را مطرح کرده بودند که لایه «ای-پرایم» از طریق ماگمای قدیمی غنی از آهن باقی مانده است.
نظریههای دیگری نیز وجود دارند که بر اساس آنها این لایه از هسته درونی نشت کرده یا اینکه طی برخورد زمین با همان جرم پیشسیارهای شکل گرفته که سبب پیدایش کره ماه نیز شده است. بر اساس این نظریه، این لایه، بقایای بهجامانده از این جرم پیشسیارهای در اعماق زمین است. اما واقعیت این است که هیچیک از این نظریهها تاکنون بهطور گسترده پذیرفته نشده است.
کد مطلب: 75750
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/75750/لایه-پرایم-عمق-سه-هزار-کیلومتری-زمین-اثر-نشت-آب-درون-هسته-شکل-گرفت