کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

چند باور غلط درباره هوای سرد

آیا سرما واقعا مریضتان می‌کند؟

21 آذر 1402 ساعت 0:03

ایتنا - احتمالا برایتان پیش آمده است؛ حمام رفته‌اید و قصد دارید بروید بیرون و کسی، معمولا مادر نگران، می‌آید و می‌گوید هوا سرد است و اگر بعد از حمام بیرون بروید، مریض می‌شوید.



وقتی بحث فصل سرما پیش می‌آید، باورهای رایج غلط زیادی وجود دارد که یو‌اس‌ای تودی در مطلبی بلند به برخی از آن‌ها پرداخته است. آنچه در ادامه می‌آید ۱۲ باور غلط رایج در مورد هوای سرد است که احتمالا برخی از آن‌ها را شنیده‌اید.

اگر مویتان خیس باشد یا بعد از حمام از خانه بیرون بروید، مریض می‌شوید
پاسخ کوتاه خیر است. افراد تصور می‌کنند که چون بیرون سرد است، پس سرما می‌خوریم. اما دمای هوا واقعا باعث نمی‌شود که بیشتر یا کمتر بیمار شویم. آنچه اتفاق می‌افتد این است که در ماه‌های سرد سال بیشتر احتمال دارد در فضای بسته بمانیم و بنابراین، بیشتر احتمال دارد بیماری‌های ویروسی از اطرافیان به ما سرایت کند.

اگر در زمستان شنا کنید، بیشتر احتمال دارد سرما بخورید
این هم یک باور غلط است. در واقع، هرگونه فعالیت بدنی سالم و ایمن سبب می‌شود که کمتر بیمار شویم، زیرا سیستم ایمنی بدن را تحریک و تقویت می‌کند. بدن ما برای حرکت ساخته شده است و هرچه بیشتر تحرک داشته باشیم، به‌طور کلی، سالم‌تریم. اما اگر در فضاهای کوچک و بسته مانند رختکن یا نزدیک دیگران باشیم، ممکن است بیمار شویم یا به‌اصطلاح سرما بخوریم.

اگر در زمستان شنا کنید، ممکن است دچار عفونت گوش شوید
شنا یا به‌طور کلی قرار گرفتن در معرض آب می‌تواند سبب عفونت گوش خارجی (بیرونی) شود. اما این خطر در زمستان افزایش پیدا نمی‌کند و در زمستان و تابستان به یک اندازه احتمال دارد به عفونت باکتریایی دچار شوید.

پوشیدن چند لایه لباس کمک می‌کند گرم بمانید
چند لایه‌ لباس، به‌ویژه لباسی که عایق باشد و بتواند گرما را نزدیک بدنتان نگه دارد، مانند پارچه‌ای گرم یا پشم، گزینه خوبی است. یک لایه بیرونی بادگیر و ضد‌آب کمک می‌کند گرم بمانید.

در زمستان به کرم ضدآفتاب نیاز ندارید
چه تابستان باشد چه زمستان، کرم ضدآفتاب همیشه ضروری است. در واقع، انعکاس نور از برف و یخ می‌تواند ما را در معرض اشعه فرابنفش بیشتری قرار دهد. بدن در تابستان ملاتونین بیشتری تولید می‌کند، و در زمستان حفاظ کمتری در مقابل اشعه فرابنفش دارد.

 



۹۰ درصد گرمای بدن از سر خارج می‌شود
اشتباه است. سر از منبع خون سرشاری برخوردار است، و بنابراین گرمای زیادی در مغز و پوست سر و عضلات اطراف پوست سر جریان دارد. علاوه بر این، سر نسبت به سایر قسمت‌های بدن پایانه‌های عصبی بیشتری دارد، و به‌محض قرار گرفتن در معرض سرما، بلافاصله احساسش می‌کنیم.

واقعیت این است که تمام سطح بدن تقریبا به یک اندازه گرما از دست می‌دهد. و به‌دلیل اینکه سر حدود ۱۰ درصد سطح بدن است، حدود ۱۰ درصد گرمای بدن را از طریق سر از دست می‌دهیم.

اگر یخ بشکند و توی آب بیفتید، بلافاصله از سرمازدگی می‌میرید
در واقع، بلافاصله از سرمازدگی نمی‌میرید اما شوک آب سرد می‌تواند هراس و اضطراب ناگهانی ایجاد کند و سبب شود زیر آب غیرارادی نفس بکشید، که به غرق شدن منجر می‌شود.

اگر بتوانید از این موضوع جلوگیری کنید، ظرف چند دقیقه، کنترل ماهیچه‌ها را از دست می‌دهید و برای شناور ماندن با مشکل مواجه می‌شوید.

سرمازدگی ظرف نیم ساعت رخ می‌دهد و بنابراین، بلافاصله سراغتان نمی‌آید. علت مرگ آنی می‌تواند غرق‌شدگی در اثر ورود آب به ریه باشد.

اگر گم شدید و تشنه بودید، برف بخورید
بهتر است در صورت امکان، از خوردن برف بپرهیزید، زیرا این خطر وجود دارد که دمای بدن را به‌سرعت پایین بیاورد. به یاد داشته باشید، انسان تا چند روز می‌تواند بدون آب زنده بماند. بزرگ‌ترین دشمن سرما است و گرمای بدن ارزشمندترین منبع است که با خوردن برف و تلاش بدن برای ذوب برف، هدر می‌رود.

لازم نیست در هوای سرد مدام آب بنوشید
قطعا درست نیست. ممکن است در هوای سرد هم بدنتان دچار کم‌آبی شود. در واقع، از آن‌جا که هوای سرد معمولا بسیار خشک است، باید مراقب باشید که در فصل سرما، آب بدنتان کم نشود. اگر بیش از یک ساعت فعالیت داشته باشید، احتمالا عرق می‌کنید یا از طرق بازدم آن‌قدر مایع از دست می‌دهید که باید برای حفظ آب بدن، مایعات بنوشید.

ورزش در هوای سرد خطرناک است
تنها موردی که ورزش در هوای سرد را خطرناک می‌کند سطوح یخ‌زده است. لغزش و سقوط روی سطوح یخ‌زده خطرناک است. پس هنگام پیاده‌روی یا دویدن در فصل زمستان، از کفش مناسب استفاده کنید.

هوای سرد میگرن را تشدید می‌کند
مجموعه‌ای از عوامل محیطی مانند فشار متغیر هوا، رطوبت، تغییرهای شدید و ناگهانی هوا می‌تواند باعث بروز سردردهای میگرنی شود. افراد با یکدیگر فرق دارند و ممکن است عوامل متفاوتی باعث عود سردرد میگرنی در آن‌ها شود؛ باید این عوامل را شناسایی و از آن‌ها اجتناب کنند.


کد مطلب: 75993

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/75993/آیا-سرما-واقعا-مریضتان-می-کند

ايتنا
  https://www.itna.ir