کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

۸ وجه اشتراک افراد با بهره هوشی بالا

23 آذر 1402 ساعت 0:45

ایتنا - بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد افرادی که از دیگران بهره هوشی بیشتری دارند در برخی جنبه‌های زندگی روزمره وجه مشترکی دارند.



این شباهت‌ها می‌تواند شامل برخی رفتارهای عادی روزمره، عادت‌های نامناسب و یا خلق و خوی فردی و بی‌ضرر فرد شود. اغلب افرادی که دارای این وجوه مشترک هستند بدون اینکه بدانند در این ویژگی‌ها با افرادی که بهره هوشی بالایی دارند شریک هستند.

چند تحقیق علمی نشان داده است که ریشه این شباهت‌ها همان بهره هوشی بالای فرد است. نشریه فرانسوی «ال» در گزارشی به هشت مورد از این شباهت‌ها اشاره کرده است.

دستکم گرفتن خود
ممکن است این تصور وجود داشته باشد که افراد با بهره هوشی بالا دائم در حال فخرفروشی و به رخ کشیدن هوش خود هستند. 

این در حالی است که بررسی‌ها نشان داده است که افراد با بهره هوشی بالا اغلب خودشان را دستکم می‌گیرند و اعتماد به نفس کمی دارند.

نتیجه پژوهش دانشمندان در دانشگاه کورنل در نیویورک نشان می‌دهد که «هر چه فرد بهره هوشی کمتری دارد بیشتر در معرض مغرور شدن و دست بالا گرفتن خود قرار می‌گیرد».

این وجه اشتراک افراد باهوش (دستکم گرفتن خود) یادآور ضرب‌المثل فارسی «درخت هر چه پربارتر، افتاده تر» است. این ضرب‌المثل به فروتنی افرادی اشاره می‌کند که بار سنگین‌تری دارند (از دیگران داناتر هستند).

استفاده از الفاظ رکیک
پژوهشگران در دانشگاه راچستر در آمریکا رفتارهای حدود هزار شرکت کننده را در طول یک تحقیق بررسی کردند. آنها از شرکت‌کنندگان درباره رفتارهای روزمره و عادت‌های رفتاری‌شان پرس و جو کردند. نتیجه این پژوهش نشان می‌دهد که بین استفاده افراد از الفاظ نامناسب یا رکیک و بهره هوشی بالا ارتباط وجود دارد.

کسانی که بیش از دیگران از الفاظ زشت استفاده می‌کنند به طور معمول از بهره هوشی بیشتری برخوردار هستند.

اخذ دیرهنگام گواهینامه رانندگی
روزنامه بریتانیایی «ایندپندنت» و شرکت بیمه «درایو اکسپرت» در گزارشی به ارتباط اخذ دیرهنگام گواهینامه رانندگی و بهره هوشی بالا اشاره کرده‌اند.

بنا به این گزارش افراد با بهره هوشی بالا احتمال بیشتری دارد که گواهینامه رانندگی خود را در سن قانونی اخذ نکرده باشند. در این گزارش آمده است افرادی که «روحیه‌ای تئوریک» دارند ممکن است بار اول در امتحان رانندگی موفق نشوند. این در حالی است که افراد با «روحیه عملگرا» عملکرد موفق‌تری در آزمون رانندگی دارند.

بررسی ۱۵۶۴ فرد دارای گواهینامه رانندگی در بریتانیا نشان داده است که ۵۱ درصد از افراد با «روحیه تئوریک» و تحصیلات دانشگاهی در آزمون رانندگی موفق می‌شوند. این در حالی است که این رقم برای آنها که «روحیه عملگرا» دارند و تحصیلات دانشگاهی نداشته‌اند ۵۹ درصد است.
 


تماشاچی بودن و هراس نداشتن از بیکار نشستن
یکی از تحقیق‌های انجام شده در دانشگاه «گولف کوست» در ایالت فلوریدای آمریکا نشان داده است که افراد با بهره هوشی بالا، کمتر از دیگران به سندرم «ترس جا ماندن» مبتلا می‌شوند. 

«ترس جا ماندن» اضطرابی اجتماعی است که در آن فرد نگران است تا رویدادی یا خبری یا فرصتی برای تعامل اجتماعی را از دست بدهد و از آن جا بماند. 

به گفته دانشمندان افراد با بهره هوشی بالا نه تنها از اینکه کاری انجام ندهند دچار اضطراب و ترس نمی‌شوند بلکه از تنهایی و آرامش خود لذت هم می‌برند. 

بررسی‌ها حاکی است که افراد باهوش بیشتر وقت آزاد خود را صرف نظاره کردن و تحلیل دنیای بیرون خود می‌کنند. این در حالی است که کسانی که بهره هوشی کمتری دارند باید دائم برای سرگرم کردن خود برنامه‌ریزی کنند.

با این حال تنهایی و آرامش افرادی که وقت خود را نظاره کردن دنیای بیرون می‌کنند بی‌ضرر هم نیست زیرا آنها بیشتر از دیگران با پرسش‌های فلسفی و حیاتی که می‌تواند زمینه‌ساز افسردگی هم باشد روبرو می‌شوند.

دیر خوابیدن
نتیجه چند پژوهش علمی نشان داده است که افراد هرچه بهره هوشی بالاتری دارند بیشتر به دیر خوابیدن گرایش پیدا می‌کنند. 

بر همین اساس تخمین زده می‌شود که افراد با بهره هوشی بالا به طور میانگین حدود یک ساعت دیرتر از اشخاصی که بهره هوشی متوسط دارند به رختخواب می‌روند. 

پژوهش در این زمینه توسط محققان در مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن انجام شده است. 

این در حالی است که یک تحقیق دیگر نشان داده است که دیر خوابیدن می‌تواند به تخیل‌پردازی فرد کمک کند. بنا به نتیجه یک پژوهش دیگر در ایالت فلوریدای آمریکا نیز افرادی که دیر می‌خوابند بیشتر از دیگران می‌توانند خلاقیت داشته باشند. 

بنا به نتیجه همین پژوهش آنها بیشتر از دیگران قابلیت جستجوی گزینه‌های خارج از چهارچوب رایج و متفاوت از راه‌حل‌های مرسوم را دارند. 

سخت از خواب بیدار شدن
کسانی که شب‌ها دیر می‌خوابند طبیعتا صبح‌ها دیرتر از دیگران بیدار می‌شوند. آنها در صورتی که مجبور به سحرخیزی شوند در مقایسه با دیگران با دشواری بیشتری برای از خواب بیدار شدن روبرو می‌شوند. 

نتیجه یک پژوهش که در نشریه علمی «مجله شخصیت و تفاوت‌های فردی» منتشر شده حاکی است که افراد با بهره هوشی بالا بیشتر از دیگران در معرض نادیده گرفتن زنگ ساعت خود برای بیدار شدن هستند. 

شلختگی
محققان در دانشگاه مینه‌سوتا در آمریکا نشان داده‌اند که آن دسته از افراد که در فضایی به ظاهر بی‌نظم زندگی‌ می‌کنند در نهایت خلاقیت بیشتری از دیگران دارند. 

 به گفته دانشمندان افراد شلخته از آنجا که نگران مرتب کردن اشیاء نیستند ذهن‌شان بیشتر بر روی فعالیت‌های‌شان متمرکز است. 

هرچند ممکن است نظم و سخت‌گیری در مرتب کردن اشیاء در ظاهر نشانه ذهنی مرتب و آرام به نظر برسد اما در واقع اینچنین نیست.

حس همدردی قوی
بررسی‌های دانشمندان در دانشگاه تگزاس آمریکا نشان داده است که افراد با بهره هوشی بالا اغلب قابلیت زیادی برای اینکه خودشان را جای دیگری تصور کنند دارند. 

آنها برخلاف اشخاص خودخواه اغلب بدون هیچ چشمداشتی به دیگران کمک می‌کنند.


کد مطلب: 76032

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/76032/۸-وجه-اشتراک-افراد-بهره-هوشی-بالا

ايتنا
  https://www.itna.ir