ایتنا - در تحقیقی جدید، پژوهشگران طیف وسیعی از پپتیدها را بهعنوان جایگزینهای احتمالی آنتیبیوتیکها بررسی کردهاند.
دانشمندان در جستوجوی آنتیبیوتیک جدید به ماقبل تاریخ رفتند
28 آذر 1402 ساعت 0:54
ایتنا - در تحقیقی جدید، پژوهشگران طیف وسیعی از پپتیدها را بهعنوان جایگزینهای احتمالی آنتیبیوتیکها بررسی کردهاند.
هرچند قدمت تلاش بشر برای کشف آنتیبیوتیک به عصر حجر بازمیگردد، ضرورت شناسایی آنتیبیوتیکهای جدید هیچگاه به اندازه امروز نبوده است. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، سالانه ۵ میلیون نفر در سراسر جهان در اثر مقاومت به آنتیبیوتیک جانشان را از دست میدهند.
گروهی پژوهشی به سرپرستی سزار دلافوئنت، استاد دانشگاه پنسیلوانیا و پژوهشگر پیشگام در حوزه زیستمهندسی، با استفاده از روشهای رایانهای مبتنی بر هوش مصنوعی، اطلاعات ژنتیکی اقوام منقرضشده بشر مانند نئاندرتالها و موجودات عصر یخبندان مانند ماموتها را استخراج کردهاند.
دانشمندان میگویند برخی از مولکولهای کوچک پروتئین یا پپتید که شناسایی کردهاند قدرت مبارزه با باکتریها را دارند که ممکن است زمینهساز داروهای جدید برای مقابله با عفونت در انسان باشد. این تحقیق نوآورانه همچنین راه کاملا جدیدی برای کشف دارو باز میکند.
دلافوئنت میگوید با این روش توانستند توالیهای جدیدی کشف کنند، انواع جدیدی از مولکولها که پیشتر هرگز در موجودات زنده ندیده بودند. باکتریهای امروز هرگز با آن مولکولها مواجه نشدهاند، بنابراین فرصت خوبی است تا عوامل بیماریزا را هدف قرار داد.
مایکل مهان، استاد دانشکده زیستشناسی سلولی مولکولی و تکاملی در دانشگاه کالیفرنیا، که در این پژوهش شرکت نداشته است، میگوید جهان با بحران مقاومت به آنتیبیوتیک روبهرو است و برای حل این مشکل، حتی اگر لازم باشد باید به گذشته رفت و راهحلهای احتمالی را برای آینده پیدا کرد.
کد مطلب: 76111
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/76111/دانشمندان-جست-و-جوی-آنتی-بیوتیک-جدید-ماقبل-تاریخ-رفتند