کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

درمان سوختگی با آناناس؛ راه جدید مراقبت از زخم

13 دی 1402 ساعت 4:45

ایتنا - به گفته متخصص سوختگی، با گذشت چهار ساعت از مالیدن این دارو روی محل سوختگی، بافت سوخته محو می‌شود و در عین حال به بافت سالم نیز آسیبی نمی‌رسد.



پوست به‌مثابه بزرگ‌ترین عضو بدن، همواره در معرض انواع صدمات، از قبیل بریدگی‌ و سوختگی‌ است. سوختگی‌ پوست به دلایل مختلف، از جمله بر اثر آتش، تابش آفتاب، تماس با آب‌ داغ و غیره رخ می‌دهد و گاهی بر مبنای عمق و شدت آسیب وارده، علاوه بر نیاز به جراحی و تحمل درد توان‌فرسا، ممکن است جای آن هم تا پایان عمر روی بدن فرد بماند.

اما خبر خوب برای افرادی که دچار سوختگی شده‌اند، آن است که گونه‌ای پماد تولیدشده از آناناس می‌تواند در این زمینه تحول چشمگیری ایجاد کند.  

به گزارش فاکس‌نیوز، پزشکان یک مرکز درمان سوختگی در نیویورک، به‌تازگی از پماد نکسوبرد (NexoBrid) برای درمان سوختگی‌های عمیق استفاده کردند.

به گفته دکتر آدام سینگر، متخصص فوریت‌های پزشکی، این کار با پیوند پوست از طریق جراحی که طی چند دهه گذشته درمان اصلی سوختگی محسوب می‌شد، تفاوت دارد.

دکتر سینگر می‌گوید: «از ۱۹۷۰ برای درمان سوختگی‌های عمیق، لازم بود بیمار در اتاق عمل جراحی شود. جراح روی بافت سوخته برش‌های متوالی ایجاد می‌کرد تا به بافت سالم برسد، و سپس پیوند پوست را روی آن انجام می‌داد.»

«اما با داروی جدید مدی‌ووند (MediWound) که حاوی آنزیمی به نام بروملین است و از ساقه آناناس به دست می‌آید، احتمال اینکه بیمار به جراحی نیاز یابد بسیار پایین می‌آید.»

به گفته سینگر، با گذشت چهار ساعت از مالیدن این دارو روی محل سوختگی، بافت سوخته محو می‌شود و در عین حال، به بافت سالم آسیبی نمی‌رسد.
 


«طی پیوند پوست، غالبا بخشی از بافت سالم هم ناخواسته همراه با بافت سوخته برداشته می‌شود، چون نمی‌توانیم سوختگی‌های درجه سه و درجه دو را به‌درستی از هم متمایز کنیم.»

سینگر می‌گوید:«اگر این پماد را بلافاصله پس از سوختگی استفاده کنیم، به‌سرعت می‌توان عمق آسیب را تشخیص داد.»

پژوهشگران در آزمایش‌های بالینی دریافتند که استفاده از این پماد، میزان نیاز به جراحی را از ۷۲ درصد به چهار درصد می‌رساند.

دکتر استیون سندووال، جراح متخصص سوختگی، به فاکس‌نیوز دیجیتال گفت: «معمولا چند روز طول می‌کشد تا دریابیم چه بافتی سالم می‌ماند و کدام بخش به سوختگی عمیق‌تر تبدیل می‌شود.»

اما پزشکان با استفاده از نکسوبرد ظرف چهار ساعت توانستند دقیقا عمق زخم‌ها را تشخیص دهند.

دکتر سندووال می‌گوید:«ژل آناناس هر بافت غیرزنده‌ای را از بین می‌برد و بر این مبنا، احتمال نیاز بیمار به بستری شدن در بیمارستان بسیار کم می‌شود.»

به گفته متخصصان، زمانی که بافت مرده در نواحی مهم بیش از حد باشد، پیوند پوست ضروری می‌شود. این پماد، بافت تازه‌ای را بازسازی نمی‌کند و نیاز به پیوند پوست را در سوختگی‌های شدید از بین نمی‌برد.

نکسوبرد از ۲۰۱۴ در اروپا تایید شده است، اما تا پیش از ۲۰۲۳ در ایالات متحده آمریکا تایید نشده بود.


کد مطلب: 76426

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/76426/درمان-سوختگی-آناناس-راه-جدید-مراقبت-زخم

ايتنا
  https://www.itna.ir