ایتنا - مصرف کربوهیدرات کمتر افزایش وزن را طی زمان کندتر میکند، اما فقط کاهش کربوهیدرات کافی نیست.
غذاهای کمکربوهیدرات که روند افزایش وزن را کند میکنند
15 دی 1402 ساعت 5:00
ایتنا - مصرف کربوهیدرات کمتر افزایش وزن را طی زمان کندتر میکند، اما فقط کاهش کربوهیدرات کافی نیست.
تجزیهوتحلیل دادههای نزدیک به ۱۲۵ هزار بزرگسال سالم نشان داد که جایگزینی کربوهیدراتهای تصفیهشده مانند نان سفید، برنج سفید یا غلات شیرین، با مواد غذایی تشکیلشده از غلات کامل، و همچنین کاهش مصرف چربیها و پروتئینهای حیوانی، میزان وزنی را که افراد در یک دوره چهار ساله به دست آوردهاند، کاهش میدهد.
دکتر چی سان، دانشیار بخش تغذیه و اپیدمیولوژی دانشگاه هاروارد، میگوید: «زمانی که صحبت از رژیم غذایی کمکربوهیدرات به میان میآید، کیفیت در اولویت قرار دارد. آنچه مردم باید به آن توجه کنند کربوهیدرات با کیفیت بالا است.»
رژیم کربوهیدرات با کیفیت بالا چه موادی را شامل میشود؟
به گزارش انبیسی نیوز، غلات کامل، مانند بلغور جو دوسر، ماکارونی غلات کامل یا نان از جمله موارد رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات بالا به شمار میروند.
چربیهای روغن گیاهی، البته نه گرمسیری - مانند نارگیل یا نخل (پالم) که سرشار از چربیهای اشباع شدهاند – از دیگر موارد در این نوع رژیماند.
پروتئینهای گیاهی، مانند لوبیا، آجیل و سویا، میوهها و سبزیجات هم از موارد دیگریاند که در رژیم کربوهیدرات با کیفیت بالا قرار میگیرند.
به گفته سان، بهتر است از غلات تصفیهشده مانند آرد سفید، گوشت قرمز و فرآوریشده، همچنین چربیهای اشباع دوری کنید.
تحقیقات جدید هم نشان میدهد که رژیمهای غذایی حاوی کربوهیدراتهای سالم و پروتئینها و چربیهای گیاهی با کندتر شدن روند افزایش وزن طولانیمدت در ارتباط است.
سان و همکارانش برای بررسی دقیتر از دادههای اطلاعاتی سه مرجع استفاده کردند:
- مطالعه سلامت پرستاران (Nurses’ Health Study) که ۱۲۱ هزار و ۷۰۰ پرستار زن ۳۰ تا ۵۵ ساله را به ثبت رسانده است.
- مطالعه سلامت پرستاران دو، که ۱۱۶ هزار و ۳۴۰ پرستار زن را که در آغاز (تحقیق) ۲۵ تا ۴۲ سال سن داشتند، دنبال کرد.
- و مطالعه پیگیری متخصصان سلامت (Health Professionals Follow-up Study) که ۵۱ هزار و ۵۲۹ متخصص بهداشت مرد را به ثبت رسانده بود.
کد مطلب: 76435
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/76435/غذاهای-کم-کربوهیدرات-روند-افزایش-وزن-کند-می-کنند