ایتنا - دانشمندان میگویند با استفاده از یک فناوری تلویزیونی برای آزمایش ارتباط اینترنتی با انرژی نور، میتوان به سرعتی ۱۰۰ برابر بیشتر از وایفای دست یافت.
نسبت به وایفای؛
سرعت صدبرابری انتقال دادهها با فناوری لایفای
4 بهمن 1402 ساعت 7:00
ایتنا - دانشمندان میگویند با استفاده از یک فناوری تلویزیونی برای آزمایش ارتباط اینترنتی با انرژی نور، میتوان به سرعتی ۱۰۰ برابر بیشتر از وایفای دست یافت.
دانشمندان میگویند با استفاده از یک فناوری تلویزیونی برای آزمایش ارتباط اینترنتی با انرژی نور، میتوان به سرعتی ۱۰۰ برابر بیشتر از وایفای دست یافت. آنها نوع جدیدی از فناوری «ارتباطات نور مرئی» (ویالسی) ساختهاند که قادر است با استفاده از وسایل روشنایی معمولی که در خانهها و ادارات استفاده میشود، دادهها را منتقل کند. به گزارش لایوساینس، این فناوری ممکن است روزی بتواند جای سیستم ارتباطی وایفای به عنوان روشی برای انتقال بیسیم دادهها را بگیرد.
سیستم لایفای یا اصطلاحا «هماندهی با نور» برخلاف فناوری بیسیم (وایفای) که برای انتقال دادهها از امواج رادیویی الکترومغناطیسی استفاده میکند، به منابع نور متکی است و به لحاظ نظری میتواند به سرعتی بیش از ۱۰۰ برابر سریعتر از وایفای برسد. به گفته دانشمندان، در حالی که لایفای یک سیستم کاملا شبکهای است و میتواند نور فروسرخ یا فرابنفش را در خود جای دهد، ویالسی یکسویه است و فقط از طیف نور مرئی بهره میگیرد. برخی دانشمندان هم میگویند که لایفای تلفیقی از وایفای و ویالسی است.
ویالسی کاربرد چندان گستردهای ندارد چرا که منبع نور همواره باید روشن بماند و لازم است به طور مستقیم در معرض دید گیرنده باشد. همچنین نمیتوان از آن در خارج از منزل استفاده کرد. در واقع از لایفای میتوان در مکانهای حساس به امواج الکترومغناطیسی از جمله کابین هواپیما و بیمارستانها، بدون ایجاد تداخل، بهره برد. اما مشکل اینجا است که لایفای نمیتواند از داخل اشیا عبور کند و هزینه نصب سیستمهای ویالسی نیز بالا است. از طرفی منابع نور خارجی از جمله خورشید و لامپها هم میتوانند در عملکرد دستگاههای لایفای تداخل ایجاد کنند.
با این حال اکنون پژوهشگران با استفاده از نور سفید و ایجاد یک سیستم ویالسی سه رنگ شامل قرمز، آبی و سبز که از مجموعه دیود نورگسیل ارگانیک (اُلِد) ساطع میشود، تداخل در این فرایند را کاهش دادهاند. آنها همچنین از یک آرایه آشکارساز نور ارگانیک (اُپیدی) به عنوان گیرنده استفاده کردند.
کد مطلب: 76804
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/76804/سرعت-صدبرابری-انتقال-داده-ها-فناوری-لای-فای