ایتنا - هنگامی که در فضا هستید، بدن شما تحت تاثیرات عجیبی قرار میگیرد که با دانستن آنها از نرفتن به فضا ناراحت نخواهید بود.
تاثیرات عجیب فضا بر بدن انسان
3 بهمن 1402 ساعت 15:53
ایتنا - هنگامی که در فضا هستید، بدن شما تحت تاثیرات عجیبی قرار میگیرد که با دانستن آنها از نرفتن به فضا ناراحت نخواهید بود.
قرار گرفتن در فضا و شرایط متفاوت آن بدن فضانوردان را تحت تاثیر تغییرات عجیب و غریبی قرار می دهد.
ناخن های شما ممکن است بیفتند
در خلاء فضا، فشار اطراف به قدری کم است که نقطه جوش مایعات داخل بدن به کمتر از دمای بدن کاهش می یابد و حباب های گاز در درون بدن شروع به تشکیل شدن می کنند.
در طول این مدت، بخار آب به سرعت در بافتهای نرم و تا حدودی با سرعت کمتری در خون وریدی تشکیل میشود. این تکامل بخار آب باعث تورم مشخصی در بدن میشود که احتمالاً 2 برابر حجم طبیعی آن است، مگر اینکه با یک لباس مخصوص که فشار را کنترل می کند مهار شود.
گردش خون شما متوقف می شود، در حالی که گاز و بخار آب به آرامی از مجاری تنفسی خارج می شود و تبخیر رطوبت حاصله باعث می شود دهان و بینی و سپس تمام بدن یخ بزنند.
به این ترتیب، ایستگاه فضایی بینالمللی، ایستگاههای فضایی دیگر و فضاپیماها همگی تحت فشار مصنوعی قرار دارند. وقتی فضانوردان به پیادهروی فضایی میروند، لباسهای آنها نیز تحت فشار قرار میگیرد تا ایمنی و سلامت آنها را حفظ کند. اما معایبی نیز وجود دارد، یکی این که فضانوردان دچار آسیب هایی از جمله اونیکولیز می شوند در این آسیب ناخن دست از بستر جدا می شود.
یک مطالعه ناسا توضیح می دهد: آسیب دست ها در بین فضانوردانی که برای فعالیت های خارج از ایستگاه می روند، شایع است. زمانی که دستکشها تحت فشار قرار میگیرند، حرکت را محدود میکنند و نقاط فشاری را در حین انجام کار ایجاد میکنند که گاهی منجر به درد، خستگی عضلانی، ساییدگی و گاهی اوقات آسیبهای شدیدتر مانند اونیکولیز میشود.
پدیده های بصری پرتو کیهانی
بسیاری از فضانوردان درخششهای مرموز نور را در چشمان خود گزارش کردهاند. یک نظرسنجی از 59 فضانورد نشان داد که 47 نفر این نورها را هنگام پروازهای فضایی دیده بودند که اغلب قبل از خواب مشاهده می شد و گاهی اوقات آن را مختل می کرد.
مطالعه دانشمندان توضیح داد: «چشمکهای نوری عمدتاً سفید به نظر میرسند، شکلهایی کشیده دارند و جالبتر از همه، اغلب با حس حرکت همراه هستند. حرکت به صورت جانبی، مورب یا داخل به بیرون توصیف می شود، اما هرگز در جهت عمودی نیست.»
کد مطلب: 76825
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/76825/تاثیرات-عجیب-فضا-بدن-انسان