۰
plusresetminus
پنجشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۰۴

دانشمندان عامل کووید طولانی‌مدت را پیدا کردند

ایتنا - یک مطالعه جدید ممکن است عامل ایجادکننده علائم کووید طولانی را پیدا کرده باشد؛ دانشمندان می‌گویند شاید بخشی از دستگاه ایمنی بدن بعد از بهبودی از ویروس همچنان فعال باقی بماند.
دانشمندان عامل کووید طولانی‌مدت را پیدا کردند

کووید طولانی از سال ها پیش موجب سردرگمی جامعه پزشکی شده است، بطوری که تشخیص آن هم دشوار بوده چه برسد به درمانش. با این حال، تحقیقات موجب یافتن اطلاعات بیشتری درباره عوامل دخیل در کووید طولانی شده و امیدهایی برای درمان موثر آن ایجاد شده است.

به گزارش ایتنا از ایرنا، اکنون یک تحقیق جدید به یک کشف جالب درباره علت بروز کووید طولانی دست یافته است و آن عبارت است از تغییری در دستگاه ایمنی بدن که ممکن است از تغییر آزمایش خون شناسایی شود. محققان برای این کار علمی که در نشریه «ساینس» منتشر شده است، ۱۱۳ بیمار دچار کووید۱۹ و ۳۹ فرد سالم را تحت بررسی قرار دادند. پس از ۶ ماه ۴۰ تن از افراد مبتلا به کووید-۱۹ علائمی از کووید طولانی را بروز دادند.

محققان نمونه خون این بیماران را آنالیز کرده و دریافتند که حاوی گروهی از پروتئین‌ها هستند که نشان می داد بخشی از دستگاه ایمنی بدن موسوم به سیستم مکمل بعد از رهایی این بیماران از کووید، تقویت شده است. محققان در این مطالعه ۶ هزار و ۵۹۶ پروتئین را از ۲۶۸ نمونه خون گرفته شده در زمان بیماری و ۶ ماه بعد را آنالیز کردند و چند تفاوت را پیدا کردند.

این محققان می‌گویند این یافته‌ها پایه و اساسی برای راه حل های تشخیصی جدید برای کووید طولانی است. این یافته‌ها می تواند به تهیه آزمایش های تشخیصی جدید و حتی درمان یاری برساند؛ چرا که به عقیده این محققان زمانی که علت ایجاد کننده یک مشکل سلامتی مشخص می‌شود، دانشمندان می توانند برای پیدا کردن راههای درمان آن تلاش کنند.

با این حال برخی محققان تصریح می کنند که همچنان باید درباره عوامل ایجاد کننده کووید طولانی تحقیق شود؛ چرا که میلیونها نفر در سرتاسر جهان مبتلا به کووید طولانی شده یا مبتلا خواهند شد و این مرحله مهم بعدی در پاندمی کووید خواهد بود.

چهار سال پس از شروع پاندمی ناشی از «سارس – کوو -۲» میلیون‌ها نفر در جهان دچار تبعات ناشی از سندروم «کووید طولانی» شده‌اند که با علائمی مانند خستگی، سردرد مداوم و تنگی نفس همراه است. در حالی که هیچ درمانی در این خصوص تایید نشده است، بیماران و پزشکان آنها در حال آزمایش برای درمان این بیماری با داروها و مکمل‌های غذایی مختلف هستند.
کد مطلب: 76862
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ