ایتنا - ستارهشناسان ۸۵ سیاره احتمالی کشف کردهاند که ممکن است میزبان حیات بیگانه باشند.
شناسایی ۸۵ سیاره که احتمال حیات در آنها وجود دارد
11 بهمن 1402 ساعت 4:28
ایتنا - ستارهشناسان ۸۵ سیاره احتمالی کشف کردهاند که ممکن است میزبان حیات بیگانه باشند.
دانشمندانی که آنها را پیدا کردهاند، میگویند تصور میشود که این سیارات دوردست - که وجود خود آنها هنوز تایید نشده است- از دمایی برخوردارند که باعث میشود به اندازه کافی خنک باشند تا حیات را حفظ کنند.
این سیارات فراخورشیدی از نظر اندازه به مشتری، زحل و نپتون شباهت دارند. آنها را ماهواره نقشهبردار فراخورشیدی گذران ناسا یا «تِس» (TESS) مشاهده کرده است.
تِس دانشمندان را قادر میکند تا افت و کاهش درخشندگی ستارگان را که «گذر»* نامیده میشود و ناشی از عبور اجرام از مقابل ستارگان است، مشاهده کنند.
معمولا برای کشف یک سیاره فراخورشیدی به این روش، دستکم سه گذر باید رصد شود تا مشخص شود که گردش این سیارات به دور ستاره خود چقدر طول میکشد.
با این حال، محققان در بررسی جدید، منظومههایی را با تنها دو گذر در آنها بررسی کردند، که به کشف سیاراتی منجر میشود که دورههای مداری طولانیتری دارند و امکان کشف سیارات فراخورشیدی در دماهای سردتر را فراهم میکنند.
۸۵ گزینه احتمالی سیاره فراخورشیدی، بین ۲۰ تا ۷۰۰ روز طول میکشد تا به دور ستاره میزبان خود بگردند، در حالی که بیشتر سیارات فراخورشیدی رصدشده با تس، دارای دوره مداری سه تا ۱۰ روزهاند.
پژوهشگران میگویند که برخی از این سیارات به اندازه کافی از ستارههای میزبان خود دورند که میتوانند در دمای مناسبی برای حفظ حیات باشند. این منطقه، «منطقه زیستپذیر» شناخته میشود.
در این مرحله هنوز لازم است که این اجرام به منزله سیارات فراخورشیدی تایید شوند، اما محققان امیدوارند که با رصدهای آتی به این امر دست یابند.
کد مطلب: 76962
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/76962/شناسایی-۸۵-سیاره-احتمال-حیات-آن-ها-وجود