ایتنا - بسیاری از ما فکر میکنیم که میدانیم «بحران میانسالی» چیست. اما علم به ما نشان داده که آنچه فکر میکنیم با آنچه که در واقعیت وجود دارد کاملا متفاوت است.
بحران میانسالی چیست؟
15 بهمن 1402 ساعت 0:46
ایتنا - بسیاری از ما فکر میکنیم که میدانیم «بحران میانسالی» چیست. اما علم به ما نشان داده که آنچه فکر میکنیم با آنچه که در واقعیت وجود دارد کاملا متفاوت است.
شاید با مطرح شدن این موضوع سوالهای زیادی برایتان به وجود بیاید. یا حتی به این فکر کنید که چقدر از کلیشههایی که درباره بحران میانسالی وجود دارد، درست هستند؟
تا حالا شده به این فکر کنید که بحران میانسالی چطور است و چه زمانی رخ میدهد؟ آیا همیشه به طلاق عاطفی ختم میشود؟ اصلا آیا بحران میانسالی حقیقت دارد؟
اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوالات هستید بهتر است ادامه این مطلب را بخوانید.
بحران میانسالی چیست؟
پاسخ دادن به این سوال کمی پیچیده است و بسیاری از روانشناسان معتقدند که چنین چیزی وجود ندارد.
سوزان کراوس ویتبورن، پروفسور بازنشسته علوم روانشناسی و مغز دانشگاه «ماساچوست امهرست»، سال ۲۰۱۵ در مقالهای برای مجله «روانشناسی امروز» نوشت: «هیچ دادهای برای تایید این ادعا که بحران میانسالی یک تجربه جهانی است، وجود ندارد».
کراوس میگوید :«محققانی که در این زمینه تحقیقاتی انجام دادهاند، متعجب هستند که چرا این افسانه در حالی که تاکنون هیچ شواهدی برای آن یافت نشده است همچنان به قوت خود باقیست».
میانسالی چه زمانی رخ میدهد؟
اگر جوان هستید، به احتمال زیاد تصور میکنید که بحران میانسالی در اوایل دهه ۳۰ زندگی شما رخ خواهد داد. اما اگر همین سوال را چند دهه بعد از شما بپرسند، متوجه خواهید شد که تعریف شما از «میانسالی» تغییر کرده است و شاید این بار پاسخ شما به این سوال ۷۰ سالگی باشد.
به گفته برخی از محققان، میانسالی به هیچ وجه یک سن خاص نیست، بلکه یک سبک زندگی است. مطالعات نشان میدهد که افراد در دهه ۱۹۹۰ یک یا دو دهه زودتر نسبت به حالا، احساس میانسالی میکردند.
نیک هاسلم، پروفسور روانشناسی در دانشگاه ملبورن، در مقالهای در سال ۲۰۱۹ برای «The Conversation» نوشت :«مسلما هیچ سن مشخصی برای بحران میانسالی وجود ندارد. این بحرانها ممکن است هر زمانی در افراد رخ بدهند».
چرا دچار بحران میانسالی میشویم؟
ما در جهانی زندگی میکنیم که تقریبا نیمی از افراد بالای ۵۰ سال در آن ادعا میکنند که بحران میانسالی را تجربه کردهاند. هرچند روانشناسان چندان با پدیده بحران میانسالی موافق نیستند اما به نظر میرسد یک گروه از محققان وجود دارند که به آن اعتقاد دارند.
بر اساس برخی از تحقیقات، انسانها به طور معمول و با وجود تمامی دستاوردهای زندگی خود، در سن خاصی احساس خوشبختی نمیکنند.
دیوید بلانچ فلاور، پروفسور اقتصاد در دارتموث، که تحقیقاتی درباره سطح شادی در طول زندگی انسان انجام داده است، در مقالهای در سال ۲۰۲۰، نوشته است که احساس شادی و آسایش در زندگی مانند یک منحنی «U»شکل است.
براساس این تحقیقات احساس خوشبختی در انسانها به طور میانگین در حدود سن ۴۸ سالگی به پایینترین سطح خود میرسد. نتایج این پژوهش با استناد به دادههای بهدستآمده از ۱۴۵ کشور جهان تهیه شده است.
به گفته بلانچ فلاور این پدیده حتی در شامپانزهها و اورانگوتانها نیز دیده میشود.
کد مطلب: 77061
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/77061/بحران-میانسالی-چیست