کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

۵ موردی که بهتر است به چت جی‌پی‌تی نگویید!

15 بهمن 1402 ساعت 10:17

ایتنا - در عصر حاضر، ChatGPT OpenAI یکی از چت بات‌هایی است که به طور فزاینده‌ای در زندگی روزمره ما رایج شده‌اند و علی‌رغم مفید بودن آن، محدودیت‌ها و خطرات خاصی در ارتباط با به اشتراک‌گذاری اطلاعات خاص با این ابزار وجود دارد.



با اینکه ChatGPT و فناوری‌های هوش‌مصنوعی مشابه، امکانات قابل توجهی ارائه می‌دهند، اما بسیار مهم است که احتیاط کنیم و به اطلاعاتی که به اشتراک می گذاریم، توجه داشته باشیم.

حفاظت از حریم خصوصی و امنیت ما در عصر دیجیتال بسیار مهم است و آگاهی از داده‌هایی که در اختیار سیستم‌های هوش‌مصنوعی قرار می‌دهیم، در این تلاش ضروری است. 

به یاد داشته باشید که از اشتراک‌گذاری اطلاعات شخصی قابل شناسایی، جزئیات مالی، رمزهای عبور، اطلاعات خصوصی یا محرمانه و مالکیت معنوی اختصاصی با ChatGPT برای کاهش خطرات احتمالی و اطمینان از تجربه آنلاین امن‌تر برای همه خودداری کنید. 

برای محافظت از خودمان و حفظ حس امنیت، پنج نکته مهم وجود دارد که هرگز نباید با ChatGPT به اشتراک گذاشته شوند.

اطلاعات شخصی قابل شناسایی 
اطلاعات قابل شناسایی شخصی مجموعه وسیعی از داده‌ها را در بر می‌گیرد که به طور منحصر به فردی، فرد را شناسایی می‌کنند، از جزئیات پایه‌ای مانند نام کامل و تاریخ تولد گرفته تا اطلاعات حساس‌تر مانند شماره‌های امنیت اجتماعی، آدرس‌ها، شماره تلفن‌ها و آدرس‌های ایمیل؛ در حالی که پلتفرم‌های هوش‌مصنوعی ممکن است عمدا چنین اطلاعاتی را ذخیره یا حفظ نکنند، آسیب‌پذیری آن‌ها در برابر نقض‌ها آن‌ها را مستعد سرقت داده می‌کند. 

اطلاعات مالی و بانکی
حوزه اطلاعات مالی و بانکی بسیار حساس است و هرگز نباید برای این موضوع به ChatGPT یا هر سیستم هوش‌مصنوعی دیگری رجوع کرد. این دسته از داده‌ها شامل شماره کارت اعتباری، اعتبار حساب بانکی و سایر جزئیات پرداخت است. برای اطمینان از حداکثر امنیت، استفاده از کانال‌های رمزگذاری شده و امن در حین انجام هر تراکنش مالی به صورت آنلاین ضروری است. پیامدهای بالقوه نقض اطلاعات مالی، از تراکنش‌های تقلبی و تخلیه حساب‌های بانکی گرفته تا از دست رفتن کامل ثبات مالی، هشداردهنده است. کاربران همیشه باید احتیاط کنند و برای حفاظت از داده‌های مالی خود، پروتکل‌های امنیتی سفت و سختی را رعایت کنند.
 


رمزهای عبور 
گذرواژه‌های ورود به سیستم به عنوان کلیدهای دیجیتال هویت‌های آنلاین و اطلاعات شخصی ما عمل می‌کنند. به اشتراک گذاری این جزئیات دسترسی حساس با ChatGPT یا هر سیستم هوش‌مصنوعی دیگری خطر قابل توجهی دارد. به اشتراک‌گذاری این نوع داده های محرمانه، راه را برای دسترسی غیرمجاز توسط نهادهای مخرب باز می‌کند. 

اطلاعات شخصی
به اشتراک‌گذاری اطلاعات خصوصی یا محرمانه با ChatGPT می‌تواند پیامدهای شدیدی هم در سطح شخصی و هم در سطح حرفه‌ای داشته باشد. سیستم‌های هوش‌مصنوعی فاقد درک متنی هستند که انسان‌ها دارند و آن‌ها را مستعد افشای تصادفی محتوای حساس می‌کند. افشای اسرار شخصی، جزئیات محرمانه یا اطلاعات محرمانه مربوط به کار در سیستم‌های هوش‌مصنوعی می‌تواند به افشای ناخواسته منجر شود و حریم خصوصی و شهرت ما را به خطر بیندازد. در محیط‌های حرفه‌ای، افشای اطلاعات حساس کسب وکار می‌تواند منجر به نقض اعتماد، مسائل قانونی بالقوه و آسیب به مزیت رقابتی سازمان شود. 

مالکیت خصوصی و معنوی
مالکیت معنوی، شامل اطلاعات اختصاصی، ایده‌های ثبت شده، موارد کپی رایت شده و اسرار تجاری، نشان‌دهنده تلاش‌های خلاقانه و نوآورانه افراد و سازمان‌ها است. به اشتراک‌گذاری چنین مالکیت معنوی با ChatGPT می‌تواند خطرات قابل توجهی از جمله سرقت بالقوه یا استفاده غیرمجاز را به همراه داشته باشد. حفاظت از مالکیت فکری فرد برای حفظ حقوق مالکیت و ارزش تجاری بسیار مهم است. انتشار غیرمجاز ایده های نوآورانه یا دانش اختصاصی می‌تواند منجر به اختلافات قانونی، از دست دادن مزیت رقابتی و پیامدهای مالی شود.

منبع: برنا


کد مطلب: 77069

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/77069/۵-موردی-بهتر-چت-جی-پی-تی-نگویید

ايتنا
  https://www.itna.ir