ایتنا - دانشمندان برای نخستین بار، مولکولهای آب را بر روی سیارک کشف کردهاند، یافتهای مهم که میتواند به رمزگشایی از چگونگی تبدیل زمین به سیاره آبیرنگ کنونی کمک کند.
کشف مولکولهای آب در دو سیارک؛ رمزگشایی از چگونگی انتقال آب از فضا به زمین
25 بهمن 1402 ساعت 14:15
ایتنا - دانشمندان برای نخستین بار، مولکولهای آب را بر روی سیارک کشف کردهاند، یافتهای مهم که میتواند به رمزگشایی از چگونگی تبدیل زمین به سیاره آبیرنگ کنونی کمک کند.
بررسی ترکیبات سیارکها به اخترشناسان کمک کرده است تا از معمای چگونگی پراکندگی مواد، شامل آب، در سراسر منظومه شمسی، و چگونگی تغییر و تحول این پراکندگی در طول اعصار پرده بردارند.
از آنجایی که آب، عنصری مهم برای تمامی حیات روی زمین است، پژوهشگران امیدوارند که این شناخت جدید، به یافتن مکانهایی برای جستوجوی حیات احتمالی، چه در منظومه شمسی و چه فراتر از آن، کمک کند.
آنیسیا آردوندو، ستارهشناس که در این کشف مشارکت داشت، در اظهاراتی گفت: «سیارکها بقایای فرآیند تشکیل سیارهاند، از این رو ترکیبات آنها بسته به جایی که در سحابی خورشیدی شکل گرفتهاند، متفاوت است.»
دکتر آردوندو توضیح داد: «پراکندگی آب بر روی سیارکها از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که این امر میتواند چگونگی انتقال آب به زمین را روشن کند.»
دانشمندان در این بررسی جدید، ویژگیهای «آشکار» آب مولکولی را در سیارکهای آیریس و ماسالیا کشف کردند.
آنها برای انجام این کشف، از دادههای رصدخانه استراتوسفری اخترشناسی فروسرخ (سوفیا) - پروژه مشترک ناسا و سازمان فضایی آلمان- استفاده کردند.
[توضیح : سوفیا یک هواپیمای بویینگ ۷۴۷ است و به شکلی تغییر کاربری داده شده تا بالاتر از بخش بزرگی از اتمسفر پرواز کند. این به تلسکوپ ۹ پایی نصبشده در این رصدخانه امکان میدهد که دید واضحی از منظومه شمسی و سایر بخشهای فضا داشته باشد.]
کد مطلب: 77323
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/77323/کشف-مولکول-های-آب-دو-سیارک-رمزگشایی-چگونگی-انتقال-فضا-زمین