ایتنا - ناسا امیدوار است این تحقیقات روزی برای حضور طولانیمدت انسان روی ماه به کار گرفته شوند و این سازمان بتواند با استفاده از ذخایر یخ، هم برای تهیه آب آشامیدنی و هم برای تامین سوخت فضاپیمای ماموریت آرتمیس برنامهریزی کند.
شمارش معکوس برای پرتاب فضاپیمای آیامــ۱ به ماه
26 بهمن 1402 ساعت 0:00
ایتنا - ناسا امیدوار است این تحقیقات روزی برای حضور طولانیمدت انسان روی ماه به کار گرفته شوند و این سازمان بتواند با استفاده از ذخایر یخ، هم برای تهیه آب آشامیدنی و هم برای تامین سوخت فضاپیمای ماموریت آرتمیس برنامهریزی کند.
شرکت اینتیوتیو ماشینز (Intuitive Machines) در هیوستون در نظر دارد فرودگر آیامــ۱ اودیسئوس را به ماه پرتاب کند. این پرتاب برای روز چهارشنبه ۱۴ فوریه (برابر با ۲۵ بهمن) برنامهریزی شده و آیامــ۱ قرار است در ساعت ۱۲:۵۷ به وقت شرق آمریکا از مرکز فضایی کندی ناسا در کیپکاناروال فلوریدا عازم ماه شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این دومین تلاش شرکتهای خصوصی فضایی آمریکایی برای ارسال فضاپیما به ماه در سال ۲۰۲۴ محسوب میشود.
پیش از این، شرکت آستروبوتیک مستقر در پیتسبورگ، یک کاوشگر ۱.۲ تنی به نام پرگرین را به فضا پرتاب کرده بود. اما تیم آستروبوتیک اندکی پس از جدا شدن آن از موشک ولکان قنطورس متعلق به ائتلاف پرتاب و راهاندازی (یوالاِی)، متوجه شد که پرگرینــ۱ در دستیابی به یک موقعیت پایدار به سمت خورشید دچار مشکل شده است.
فضاپیمای پرگرینــ۱ قرار بود ۲۳ فوریه در سینوس ویسکوزیتات ماه فرود بیاید و به مدت هشت روز فعال بماند. این فضاپیما که حامل ۲۰ محموله از شرکتهایدولتی و خصوصی مختلف بود، قصد داشت گنبدهای آتشفشانی ماه و نواحی مجاور آن را بررسی کند. اما با شکست این پروژه، این فضاپیما در نهایت در اتمسفر زمین سوخت و ماموریت آن بر فراز اقیانوس آرام به پایان رسید.
در صورت موفقیت شرکت اینتیوتیو ماشینز، اینک پس از حدود نیم قرن، بار دیگر نخستین فرود آمریکا بر ماه را شاهد خواهیم بود.
فرودگر نواــسی (Nova-C) قرار است سوار بر موشک فالکون ۹ اسپیساکس، به فضا پرتاب شود و نخستین شرکتی باشد که با موفقیت روی ماه فرود میآید.
این فرودگر در صورتی که مراحل پرتاب را با موفقیت طی کند، در دهانه برخوردی به نام مالاپرت ای (Malapert A) در فاصله ۳۰۰ کیلومتری قطب جنوب ماه فرود خواهد آمد.
ناسا امیدوار است این تحقیقات روزی برای حضور طولانیمدت انسان روی ماه به کار گرفته شوند و این سازمان بتواند با استفاده از ذخایر یخ، هم برای تهیه آب آشامیدنی و هم برای تامین سوخت فضاپیمای ماموریت آرتمیس برنامهریزی کند. این برنامه بلندپروازانهای است که ناسا بر اساس آن در نهایت قصد دارد از ماه به عنوان ایستگاه بینراهی برای پرواز به سیاره سرخ استفاده کند.
کد مطلب: 77344
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/77344/شمارش-معکوس-پرتاب-فضاپیمای-آی-ام-۱-ماه