کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

شب‌کاری، یکی از مهم‌ترین دلایل پیری زودرس است!

29 بهمن 1402 ساعت 0:24

ایتنا - کسانی‌که به دلایل مختلف مانند نوع شغل شب‌ها بیدار هستند و در روز استراحت می‌کنند باید بدانند خواب روز معادل خواب شب نیست، بنابراین این گروه نسبت به همسالان خود زودتر دچار پیری و چروکیدگی پوست می‌شوند.



از گذشته تا کنون همواره بشر به دنبال راهی برای جلوگیری از پیری بوده، اما متخصصان دریافتند که ژن معیوب و برخی بیماری‌های ژنتیکی موجب می‌شود که برخی افراد در سنین پایین پیری را تجربه کنند و پوستشان زودتر از همسالان خود پر چین و چروک شود.

متخصصان پوست معتقدند تغییرات مربوط به پیری متاثر از عوامل گوناگونی است که یکی از مهمترین آن‌ها ژن و ژنتیک است. ژن معیوب و برخی سندروم‌های نادر ممکن است سبب پیری در سنین پایین حتی در سنین دبستان شوند. بیماری‌های ژنتیکی در این حد بسیار نادر هستند.

عوامل محیطی مثل آفتاب و نور خورشید از دیگر عواملی هستند که در پیری زودرس و چروک شدن پوست موثرند. نمونه بارز آن را در کشاورزانی که در روستاها ساکن هستند می‌توان دید که نسبت به همسالان شهری خود که شغلی متفاوت و به دور از نور مستقیم خورشید دارند، بسیار پیرتر و چروکیده‌تر بنظر می‌رسند.

متخصصان برای جلوگیری از پیری زودرس توصیه می‌کنند تا حد امکان از استرس پرهیز کنید، چراکه استرس اثرات تخریبی بر روی سلول‌ها دارد که به دنبال آن سبب پیری پوست می‌شود. 

 



همچنین خواب مناسب از جمله نکات مهمی است که توجه به آن برای سلامتی پوست ضروریست‌. کسانی‌که به دلایل مختلف مانند نوع شغل شب‌ها بیدار هستند و در روز استراحت می‌کنند بسیار زودتر از همسالان خود پیر و چروکیده می‌شوند، چراکه خواب روز معادل خواب شب نیست.

از دیگر دلایل پیری پوست مصرف دخانیات است که مانند آلودگی هوا عمل می‌کند و هر دو باعث پیری زودرس می‌شوند. 

متخصصان این حوزه عنوان کردند با اصلاح موارد ذکرشده می‌توان از پیری زودرس تاحدی جلوگیری کرد. اما به هیچ‌وجه به کرم‌های ضد چروک دور چشم و صورت و کرم‌های ضد افتادگی که تبلیغ می‌شود اعتماد نکنید. چراکه همگی تنها به دنبال فروش کالای خود هستند و سلامتی شما برای آن‌ها در اولویت نیست. این مواد اثری موقتی دارند و درمان پیری و جلوگیری از چروک شدن پوست محسوب نمی‌شوند.


کد مطلب: 77394

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/77394/شب-کاری-یکی-مهم-ترین-دلایل-پیری-زودرس

ايتنا
  https://www.itna.ir