ایتنا - به تازگی یک ابرسیاهچاله کشف شده است که تحت عنوان گرسنهترین سیاهچاله جهان شناخته میشود، چرا که روزانه جرمی معادل یک خورشید کامل را میبلعد.
ابرسیاهچالهای که روزانه اندازه یک خورشید را میبلعد
1 اسفند 1402 ساعت 15:30
ایتنا - به تازگی یک ابرسیاهچاله کشف شده است که تحت عنوان گرسنهترین سیاهچاله جهان شناخته میشود، چرا که روزانه جرمی معادل یک خورشید کامل را میبلعد.
اگر فکر میکنید که اشتهای سیری ناپذیری دارید، بهتر است به سیاهچاله کلانجرمی که به تازگی کشف شده نظری بیاندازید.
به گزارش ایتنا از ایسنا، این ابرسیاهچاله در مرکز یک کهکشان اختروش به نام J۰۵۲۹-۴۳۵۱ به قدری مواد را میبلعد که اساساً گاز و غباری معادل جرم یک خورشید را هر روزه به درون خود فرو میبرد.
به گفته ستارهشناسان این ابرسیاهچاله در حال حاضر حدود ۱۷ میلیارد خورشید جرم دارد.
گروهی از ستارهشناسان به رهبری کریستین ولف از دانشگاه ملی استرالیا میگویند که این گرسنهترین سیاهچالهای است که تاکنون مشاهده کردهایم و به قدری سریع رشد میکند که عملاً در حالت حداکثر مقدار مادهای است که میتواند داشته باشد.
کشف این ابرسیاهچاله به مانند یک آزمایشگاه شگفتانگیز برای درک چگونگی رشد و تکامل ابرسیاهچالهها است.
سیاهچالههای کلانجرم یا ابرسیاهچالهها نمونههای شگفت انگیزی هستند. آنها سیاهچالههایی هستند که میلیونها تا میلیاردها برابر خورشید ما جرم دارند و معمولاً میتوانند در مراکز کهکشانها به شکل حباب گرانشی غول پیکری که همه چیز به دور آن میچرخد، پیدا شوند.
مسئله این است که دانشمندان واقعاً نمیدانند کار این سیاهچالهها چگونه به اینجا کشیده میشود. سیاهچالههای بسیار کوچکتر، یعنی آنهایی که به اندازه چند ۱۰ جرم خورشیدی جرم دارند، از فروپاشی مستقیم هسته ستارگان پرجرم هنگام مرگ آنها شکل میگیرند و میتوانند از طریق برخورد با سیاهچالههای دیگر رشد کنند.
اما حقیقتا ابرسیاهچالهها برای اینکه به این طریق بزرگ شوند، به ویژه در اوایل تاریخ کیهان بسیار بزرگ هستند و ما نمیدانیم که چگونه به این اندازه رسیدهاند.
مباحث نظری دیگری نیز درباره چگونگی شکلگیری ابرسیاهچالهها وجود دارد، اما یکی از راههایی که میتوانیم بهتر بفهمیم ابرسیاهچالهها چگونه به این اندازه میرسند، جستجوی آنهایی است که در حال رشد هستند تا آنها را مطالعه کنیم و به رازشان پی ببریم. اینجاست که اختروشهایی مانند J۰۵۲۹-۴۳۵۱ وارد صحنه میشوند. اینها کهکشانهایی با سیاهچالههای مرکزی هستند که به شدت آنها را تغذیه میکنند.
سیاهچاله در مرکز یک توده عظیم، آشفته و چرخان از مواد قرار دارد که در اطراف سیاهچاله میچرخد و مانند آبی که به صورت چرخان درون سینک فرو میرود، به آن میریزد.
اصطکاک و گرانش شدید باعث میشود که این مواد تا میلیاردها یا حتی تریلیونها درجه گرم شوند و در سراسر طیف نور به شدت در فضا شعلهور شوند. ستارهشناسان میتوانند این نور را مطالعه و آن را از هم جدا کنند تا خواص سیاهچاله درون آن را بررسی کنند.
کد مطلب: 77462
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/77462/ابرسیاهچاله-ای-روزانه-اندازه-یک-خورشید-می-بلعد