ایتنا - احتمالا از تاثیر غذا خوردن پیش از خوابیدن اطلاع دارید. شاید بیدار ماندن تا دو نیمهشب پس از صرف قهوه و دسر را هم تجربه کرده باشید. اما آیا میدانستید که انتخابهای غذایی شما در طول روز ممکن است بر خواب شبانه شما اثر بگذارد؟
برای بهتر شدن کیفیت خواب چه بخوریم؟
4 اسفند 1402 ساعت 0:50
ایتنا - احتمالا از تاثیر غذا خوردن پیش از خوابیدن اطلاع دارید. شاید بیدار ماندن تا دو نیمهشب پس از صرف قهوه و دسر را هم تجربه کرده باشید. اما آیا میدانستید که انتخابهای غذایی شما در طول روز ممکن است بر خواب شبانه شما اثر بگذارد؟
شواهد زیادی از تاثیر چگونگی تغذیه بر کیفیت خواب و رابطه آن با بیخوابی وجود دارد. اریکا جانسن، اپیدمیولوژیست (متخصص همهگیری) کارشناس تغذیه در دانشگاه میشیگان، گزارشی در کانورسیشن دراینباره منتشر کرده است.
به گفته او، درصد زیادی از آمریکاییها کیفیت خواب خوبی ندارند و دچار اختلالهای خواب مانند آپنه انسدادی (وقفه تنفسی در خواب) و بیخوابیاند. در آپنه انسدادی، راه هوایی فوقانی (نای) مسدود و تنفس در طول خواب برای مدتی کوتاه متوقف میشود، که میتواند بسیار خطرناک باشد.
بهعلاوه، بیشتر آمریکاییها مقدار زیادی غذاهای چرب و فراوریشده و، در مقابل، مقدار بسیار کمی فیبر و میوه و سبزیجات مصرف میکنند.
البته تعیین اینکه آیا این دو گرایش رابطه علت و معلولی دارند یا نه دشوار است. پژوهشها بیشتر به ارتباط خواب با رژیم غذایی و به نکاتی در مورد اساس زیستی (بیولوژیکی) این رابطه اشاره دارد.
رژیم غذایی و کیفیت خواب چه ارتباطی با هم دارند؟
به گفته اریکا جانسن، او و همکارانش میخواستند ارتباط احتمالی بین خواب و رژیم غذایی آمریکاییهای هجده ساله و بیشتر را بهتر بفهمند. بنابراین، رفتارهای افرادی را بررسی کردند که از رژیم غذایی توصیهشده دولت برای آمریکاییها پیروی کرده بودند. هدف این بود که ببینند آیا این افراد با پیروی کردن از این توصیههای غذایی بیشتر میخوابند یا نه.
آنها با وارسی و بررسی مجموعه دادههای ملی حاصل از نظرسنجیهای سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ دریافتند که افرادی که به توصیههای تغذیهای در مورد مصرف وعدههای کافی میوه، سبزیجات، حبوبات، و غلات کامل پایبند نبودند خواب کوتاهتری داشتند.
آنها در پژوهشی جداگانه رفتارهای بیش از هزار بزرگسال ۲۱ تا ۳۰ ساله را پیگیری کردند که شرکت در این تحقیق مربوط به تغذیه را پذیرفته بودند. این پژوهش به این افراد کمک میکرد که مصرف وعدههای روزانه میوه و سبزیجات را افزایش دهند.
طبق مشاهدات محققان، افراد شرکتکننده بر اثر افزایش مصرف وعدههای میوه و سبزیجات در یک دوره سهماهه کیفیت خواب بهتری پیدا کردند و همچنین نشانههای بیخوابی کمتری در آنها دیده شد.
طبق پژوهشهایی که خارج از آمریکا انجام شده است، کیفیت بهتر خواب و کاهش نشانههای بیخوابی با رژیمهای غذایی سالمتر مرتبط است.
یکی از این رژیمها رژیم غذایی مدیترانهای است که سرشار از مواد غذایی گیاهی، روغن زیتون، و غذاهای دریایی است. این رژیم غذایی حاوی گوشت قرمز و شکر افزودنی کمی است و جزو رژیمهای غذایی ضدالتهابی به شمار میرود.
کد مطلب: 77515
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/77515/بهتر-شدن-کیفیت-خواب-بخوریم