ایتنا - فیبریلاسیون دهلیزی که با نام ایــفیب (A-fib) شناخته میشود، نوعی ضربان قلب نامنظم است که اغلب مبتلایان آن را با «لرزش»، «تپش سریع» یا «تپشهای نامنظم» قلب در قفسه سینه شرح میدهند.
نوشابه رژیمی خطر ابتلا به بیماریهای خطرناک قلبی را تا ۲۰ درصد افزایش میدهد
3 فروردين 1403 ساعت 5:20
ایتنا - فیبریلاسیون دهلیزی که با نام ایــفیب (A-fib) شناخته میشود، نوعی ضربان قلب نامنظم است که اغلب مبتلایان آن را با «لرزش»، «تپش سریع» یا «تپشهای نامنظم» قلب در قفسه سینه شرح میدهند.
طبق تحقیقات جدید، مصرف دو لیتر یا بیشتر نوشیدنیهای شیرینشده با قند مصنوعی، یعنی معادل یک نوشابه رژیمی متوسط در روز، خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی Atrial fibrillation (بیماری قلبی که باعث ضربان قلب نامنظم و اغلب بهطور غیر-طبیعی سریع میشود) را تا ۲۰ درصدــ نسبت به کسانی که اصلا این نوشیدنیها را مصرف نمیکنندــ افزایش میدهد.
فیبریلاسیون دهلیزی که با نام ایــفیب (A-fib) شناخته میشود، نوعی ضربان قلب نامنظم است که اغلب مبتلایان آن را با «لرزش»، «تپش سریع» یا «تپشهای نامنظم» قلب در قفسه سینه شرح میدهند.
طبق نتایج این تحقیق، نوشیدن تعداد مشابهی نوشیدنیهای حاوی قند افزودنی خطر ابتلا به این بیماری را تا ۱۰ درصد افزایش میدهد، در حالی که نوشیدن ۱۲۰ میلیلیتر آبمیوه طبیعی بدون قند افزودنی (شیریننشده) ماننده آب سبزیجات یا پرتقال احتمال ابتلا به ضربان قلب نامنظم را تا هشت درصد کاهش میدهد.
به گفته پنی کریســاترتون، استاد بازنشسته علوم تغذیه در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، این اولین تحقیقی است که از وجود ارتباط بین مصرف شیرینکنندههای بدون کالری یا کمکالری و همچنین نوشیدنیهای شیرینشده با شکر با افزایش خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی خبر میدهد.
او ضمن تاکید بر نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد این نوشیدنیها به منظور تایید یافتهها و شناخت پیامدهای آنها بر سلامتی و ابتلا به بیماریهای قلبی، خاطرنشان کرد که نوشیدن آب بهترین گزینه است و طبق این تحقیق، باید از نوشیدنیهای شیرینشده بدون کالری یا کمکالری اجتناب کرد.
کد مطلب: 78103
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/78103/نوشابه-رژیمی-خطر-ابتلا-بیماری-های-خطرناک-قلبی-۲۰-درصد-افزایش-می-دهد