ایتنا - پیش بینی میشود که در چند ماه آینده یک انفجار کیهانی نادر در کهکشان راه شیری رخ دهد. این انفجار به قدری درخشنده خواهد بود که به نظر میرسد برای مدت کوتاهی یک ستاره «جدید» در آسمان شب ظاهر شود.
انفجار کیهانی با چشمان غیرمسلح قابل مشاهده خواهد بود
5 فروردين 1403 ساعت 2:27
ایتنا - پیش بینی میشود که در چند ماه آینده یک انفجار کیهانی نادر در کهکشان راه شیری رخ دهد. این انفجار به قدری درخشنده خواهد بود که به نظر میرسد برای مدت کوتاهی یک ستاره «جدید» در آسمان شب ظاهر شود.
بر اساس گفتههای ناسا، این پدیده که به «نووا» معروف است، فرصتی استثنایی برای تماشای آسمان برای کسانی است که در نیمکره شمالی زندگی میکنند، زیرا نوع سیستمهای ستارهای که این انفجارها در آنها رخ میدهند در کهکشان ما رایج نیستند.
این انفجار ستارهای در سیستم ستاریهای به نام «تی تاج شمالی» (T Coronae Borealis) رخ خواهد داد که ۳۰۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد. این سیستم ستارهای شامل دو ستاره است: یک ستاره مرده که به « کوتوله سفید » نیز معروف است و یک ستاره غول پیکر سرخ که به دور آن میچرخد. غولهای سرخ ستارههای در حال مرگی هستند که سوخت هیدروژنی آنها در هسته تمام میشود. طبق گفتههای ناسا، خورشید منظومه شمسی ما در نهایت به یکی از آنها تبدیل خواهد شد.
در سیستمهای ستارهای مانند «تی تاج شمالی» این دو ستاره به قدری به هم نزدیک هستند که ماده از غول سرخ دائماً به سطح کوتوله سفید سرازیر میشود. این اتفاق به مرور زمان فشار و گرما را افزایش میدهد و در نهایت باعث انفجاری مهیب میشود.
برادلی شافر، استاد بازنشسته فیزیک و نجوم در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا، میگوید: «همانطور که ماده روی سطح کوتوله سفید جمع میشود، گرم میشود و فشار بیشتری و بیشتری ایجاد میشود تا اینکه ناگهان – یک واکنش فرار رخ میدهد.»
او انفجار نووا را به انفجار بمب هیدروژنی در فضا تشبیه کرد و افزود که گلوله آتش ناشی از آن اساساً همان چیزی است که مردم از زمین میتوانند ببینند. (نووا با انفجار ابرنواختر که زمانی رخ میدهد که یک ستاره عظیم فرو میریزد و میمیرد، متفاوت است.)
شافر میگوید در اوج این انفجار، آن را باید با چشم غیرمسلح دید: «این انفجار در آسمان درخشان خواهد بود، بنابراین به راحتی از خانهها قابل مشاهده است.»
کد مطلب: 78123
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/78123/انفجار-کیهانی-چشمان-غیرمسلح-قابل-مشاهده-خواهد