ایتنا - در حالی که آمریکای شمالی برای خورشیدگرفتگی کامل در ۸ آوریل آینده آماده میشود، صفحات و حسابهای کاربری در رسانههای اجتماعی ادعاهای دروغینی را منتشر میکنند که به چندین زبان در سراسر جهان پخش شده است.
آیا جهان به مدت ۳ روز در تاریکی فرو خواهد رفت؟
11 فروردين 1403 ساعت 1:30
ایتنا - در حالی که آمریکای شمالی برای خورشیدگرفتگی کامل در ۸ آوریل آینده آماده میشود، صفحات و حسابهای کاربری در رسانههای اجتماعی ادعاهای دروغینی را منتشر میکنند که به چندین زبان در سراسر جهان پخش شده است.
در روزهای اخیر مطلبی که در نشریات و رسانهها به طور گسترده به آن پرداخته شد این بود که: «یک خورشیدگرفتگی نادر در راه است که سه روز طول میکشد و در این مدت زمین در تاریکی کامل فرو میرود.»
این نشریات افزودند که خورشیدگرفتگی «روز را به شب تبدیل خواهد کرد» و تمام جهان در «این روز تاریخی» شاهد این ماهگرفتگی خواهند بود.
این پستها هزاران اشتراک و تعامل را در شبکههای اجتماعی به چندین زبان در سراسر جهان به دست آورد.
با توجه به اینکه خورشیدگرفتگی کامل همیشه دوباره رخ نمیدهد، آماتورها و دانشمندان منتظر این رویداد هستند، که این فرصت را به آنها میدهد تا علاوه بر مطالعه تأثیر این رویداد کیهانی، به مطالعه بیشتر در مورد هلیوسفر، پدیدهای بر رفتار برخی از حیوانات، پرندگان و حشرات و جو سیاره زمین بپردازند.
اما این مطالب درجشده حاوی اطلاعات نادرست و اغراقآمیز بود.
به گفته ناسا، خورشیدگرفتگی در آمریکای شمالی و تنها از مکزیک، ایالات متحده و کانادا میگذرد و این مسئله با آنچه که رسانهها نشان میدهند که تاریکی تمام سیاره زمین را به دلیل کسوف فرا خواهد گرفت، در تضاد است.
از سوی دیگر، طبق ادعای دانشمندان، روز به شب تبدیل نخواهد شد.
رابرت سیمکو، مدیر موسسه تحقیقات فضایی و اخترفیزیک MIT میگوید: آسمان سیاه نمیشود.
او در بیانیهای به سرویس تحقیقات خبری خبرگزاری فرانسه گفت: «ماه در زمان کسوف، قرص خورشید را پنهان میکند، اما نور به طور کامل ناپدید نمیشود. وضعیت مانند یک لحظه غروب خورشید در میانه روز خواهد بود.»
در حالی که رسانهها عنوان کردند که ماهگرفتگی سه یا پنج روز طول میکشد، ناسا گفت که حداکثر مدت خسوف چهار دقیقه و ۲۸ ثانیه خواهد بود و این به طور خاص در تورئون مکزیک رخ میدهد.
کارشناسان صحت هشدارهای منتشرشده مبنی بر لزوم ماندن در خانه یا سفر نکردن را تکذیب کردند.
از سوی دیگر، دانشمندان در مورد خطر نگاه مستقیم به خورشید بدون استفاده از لنزهای خاص یا دوربین دوچشمی هشدار میدهند.
کد مطلب: 78211
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/78211/آیا-جهان-مدت-۳-روز-تاریکی-فرو-خواهد-رفت