ایتنا - بر اساس تحقیق جدید دانشمندان دانشگاه هاروارد، مصرف یک قاشق چایخوری روغن زیتون در روز خطر مرگ بر اثر زوال عقل را کاهش میدهد.
روغن زیتون میتواند خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش دهد
26 ارديبهشت 1403 ساعت 15:31
ایتنا - بر اساس تحقیق جدید دانشمندان دانشگاه هاروارد، مصرف یک قاشق چایخوری روغن زیتون در روز خطر مرگ بر اثر زوال عقل را کاهش میدهد.
طبق مشاهده و بررسی ۹۲ هزار نفر طی ۲۸ سال، مصرف روزانه هفت گرم روغن زیتون، یعنی قدری بیشتر از یک قاشق چایخوری، خطر مرگ ناشی از زوال عقل را در مقایسه با کسانی که هرگز یا به ندرت روغن زیتون خورده بودند، ۲۸ درصد کاهش داد. نتایج این تحقیق روز دوشنبه در مجله جاما نتورک اوپن (JAMA Network Open) منتشر شد.
به گفته نویسندگان پژوهش، این اولین بار است که ارتباط میان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی مدیترانهای و خطر مرگ ناشی از زوال عقل بررسی میشود.
آن جولی تسیر، یکی از نویسندگان این پژوهش از دانشگاه هاروارد، میگوید: «این تحقیق بر دستورالعملهای غذایی تاکید میکند که در آنها از روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون استفاده میشود و نشان میدهد که این توصیهها نهتنها از سلامتی قلب بلکه به طور بالقوه از سلامتی مغز هم حمایت میکند. انتخاب روغن زیتون طبیعی به جای چربیهایی مانند مارگارین و سس مایونز تجاری، انتخاب مطمئنی است و خطر ابتلا به زوال عقل کشنده را کاهش میدهد.»
در این مطالعه مجموعه اطلاعات ۶۰ هزار و ۶۰۰ زن که از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ در مطالعه «سلامت پرستاران» شرکت کرده بودند و همچنین حدود ۳۲ هزار مرد در همان دوره که در پژوهش «متخصصان سلامت» شرکت کرده بودند، بررسی شد. پژوهش اول عوامل خطر در بیماریهای مزمن عمده را در میان زنان در آمریکای شمالی بررسی کرد، در حالی که دومی به دنبال همان موضوع اما برای مردان بود.
کد مطلب: 78920
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/78920/روغن-زیتون-می-تواند-خطر-مرگ-ناشی-زوال-عقل-کاهش-دهد