ایتنا - نولاند آرباگ اولین کاربر تراشه نورالینک ایلان ماسک محسوب میشود. این تراشه که به رابط مغز ــ کامپیوتر یا بیسیآی (BCI) معروف است، به آرباگ امکان داده است تا «دوباره با جهان ارتباط برقرار کند».
تجربه زندگی با تراشه مغزی ایلان ماسک چگونه است؟
24 خرداد 1403 ساعت 8:14
ایتنا - نولاند آرباگ اولین کاربر تراشه نورالینک ایلان ماسک محسوب میشود. این تراشه که به رابط مغز ــ کامپیوتر یا بیسیآی (BCI) معروف است، به آرباگ امکان داده است تا «دوباره با جهان ارتباط برقرار کند».
نولاند آرباگ که به فلج چهاراندام (کوادریپلژی) مبتلا است، اولین کاربر تراشه نورالینک ایلان ماسک محسوب میشود. این تراشه که به رابط مغز ــ کامپیوتر یا بیسیآی (BCI) معروف است، به آرباگ امکان داده است تا «دوباره با جهان ارتباط برقرار کند».
تراشه نورالینک شاید ساده به نظر برسد اما به گفته آرباگ روی زندگی او تاثیر قابلتوجهی گذاشته است. او در اولین آزمایش انسانی برای دریافت تراشه ان۱ (N1) که به رابط (Link) معروف است، ماه ژانویه تحت عمل جراحی قرار گرفت.
این رابط مغزــ کامپیوتر چندین دهه است که وجود دارد، اما از آنجا که مالک شرکت نورالینک، ایلان ماسک، میلیاردر حوزه فناوری است، توجه زیادی را به خود جلب کرده است و علاقه عمومی به این تراشه را که میتواند زندگی افراد مبتلا به فلج چهاراندام یا ناتوانیهای دیگر و سایر بیماریهای زوال سلولهای عصبی را بهبود بخشد، افزایش داده است.
رابط مغزــ کامپیوتر فعالیتهای الکتریکی در مغز را ثبت و آنها را به اقدامهای خروجی مانند باز و بسته کردن دست رباتیک یا کلیک کردن روی ماوس کامپیوتر تبدیل میکند. این تراشهها در طراحی، سطح تهاجمی و وضوح اطلاعاتی که به دست میآورند، متفاوتاند. برخی رابطها فعالیت الکتریکی نورونها را با آرایههای الکتروانسفالوگرام کاملا خارجی (EEG) که روی سر فرد قرار میگیرند، شناسایی میکنند و برخی دیگر از الکترودهایی که روی سطح مغز قرار میگیرند، برای ردیابی عصبی استفاده میکنند. برخی رابطها هم جزو گروه تراشههای داخل قشر مغزند و با استفاده از الکترودهایی که مستقیما در بافت مغز کاشته میشوند، تا جایی که امکان دارد به نورونهای هدف نزدیک میشوند. تراشههای نورالینک جزو آخرین دستهاند.
کد مطلب: 79352
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/79352/تجربه-زندگی-تراشه-مغزی-ایلان-ماسک-چگونه