ایتنا - چالشهای مرتبط با مسئولیت کیفری در جرایم فناوری مستلزم توسعه چارچوبهای قانونی مدرن، تقویت همکاریهای بینالمللی، حمایت از حقوق افراد و مقابله با چالشهای اخلاقی است.
مسئولیت جرایم هوش مصنوعی بر عهده کیست؟
سايت خبری ايتنا , 28 خرداد 1403 ساعت 0:41
ایتنا - چالشهای مرتبط با مسئولیت کیفری در جرایم فناوری مستلزم توسعه چارچوبهای قانونی مدرن، تقویت همکاریهای بینالمللی، حمایت از حقوق افراد و مقابله با چالشهای اخلاقی است.
اخیراً در مورد هوش مصنوعی و کاربردهای آن بحثهای زیادی مطرح شده است و صحبت در مورد جرایم هوش مصنوعی به موضوعی مهم تبدیل شده است. با توجه به خطرات ناشی از استفاده منفی از ابزارهای ارائه شده توسط هوش مصنوعی که شامل جرایم قابل ارتکاب توسط سیستم های هوشمند و یا آنهایی است که از تکنیک های هوش مصنوعی استفاده می کنند.
به گزارش ایتنا، محققان و کارشناسان حقوقی با شتاب گرفتن توسعه فناوری و گسترش فناوریهای هوش مصنوعی در جنبههای مختلف زندگی، به طور فزاینده ای به این موضوعات می پردازند.
این جرایم در صورت ارتکاب با استفاده از این فناوری، چالشهای حقوقی جدیدی را در رابطه با مسئولیت کیفری ایجاد میکند. حل این چالشها مستلزم توسعه یک چارچوب قانونی است که قادر به رسیدگی به مسائل پیچیدهای باشد که توسط و یا به وسیله هوش مصنوعی ایجاد میشوند و به افراد، مؤسسات یا کشورها آسیب میرساند.
چالشهای حقوقی
مسئله اصلی تعیین مسئولیت کیفری و نحوه اعمال قوانین موجود، زمانی است که سیستمهای هوشمند مرتکب اعمالی میشوند که ممکن است جرم محسوب شوند. آیا برنامهنویس که سیستم را ایجاد کرده مسئول این جرم است یا شرکت صاحب فناوری یا کاربری که از آن بهره برده است؟
همچنین برای محافظت و پیشگیری جامعه از جنایات احتمالی، چالشی در مورد اینکه آیا شخصیت حقوقی باید به نهادهای هوش مصنوعی اعطا شود نیز وجود دارد. در این زمینه میتوان به نمونههایی اشاره کرد که مصادیق سواستفاده از این فناوریها شامل میشوند.
به عنوان مثال، از هوش مصنوعی میتوان برای ایجاد ویدیوهایی استفاده کرد که نشان می دهد افراد واقعی چیزهای تخیلی میگویند. درواقع میتوان از هوش مصنوعی برای جعل ویدیوها و تبلیغ اخبار جعلی سواستفاده شود.
کد مطلب: 79399
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/79399/مسئولیت-جرایم-هوش-مصنوعی-عهده-کیست