ایتنا - هر نام بزرگ در حوزه فناوری را در نظر بگیریدــ از گوگل و آمازون گرفته تا تسلا و چتجیپیتیــ احتمالا بهنوعی با انویدیا (Nvidia) ارتباط دارند.
چگونه انویدیا به یکی از ارزشمندترین شرکتهای جهان تبدیل شد
3 تير 1403 ساعت 2:21
ایتنا - هر نام بزرگ در حوزه فناوری را در نظر بگیریدــ از گوگل و آمازون گرفته تا تسلا و چتجیپیتیــ احتمالا بهنوعی با انویدیا (Nvidia) ارتباط دارند.
این شرکت که تراشههای رایانهای تولید میکند پس از مایکروسافت، دومین شرکت عمومی ارزشمند جهان است.
انویدیا اکنون بیش از ۳.۳ تریلیون دلار ارزش دارد و قیمت سهام آن از اولین بار که در سال ۱۹۹۹ در بازار سهام آمریکا معامله شد حدود ۶۰۰ هزار درصد افزایش یافته است؛ یعنی اگر آن زمان ۱۰ هزار دلار در این شرکت سرمایهگذاری کرده بودید، ارزش سهامتان اکنون بیش از ۵۹ میلیون دلار بود.
به گزارش فوربز، ثروت خالص جنسن هوانگ، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل انویدیا، نیز به رقم هنگفت ۱۱۹ میلیارد دلار رسیده است.
اما این اتفاق چگونه رخ داد و انویدیا به این جایگاه رسید؟ اسکای نیوز در گزارشی به این سوال پاسخ میدهد.
دیدار سه دوست در رستوران
انویدیا در سال ۱۹۹۳ شکل گرفت، وقتی هوانگ با دو دوستشــ که همگی فارغالتحصیل رشته مهندسی بودندــ در رستورانی در کالیفرنیا دور هم جمع شدند.
هوانگ در دوره نوجوانی، پس از آنکه همراه خانوادهاش از تایوان به آمریکا مهاجرت کرد، در شعبه یک فروشگاه زنجیرهای کار میکرد.
تمرکز اولیه این سه نفر روی بازیهای ویدیویی بود و میخواستند یک تراشه رایانهای درست کنند تا کمک کند رایانهها گرافیکهای سهبعدی «واقعی» نمایش بدهند.
به گفته هوانگ ۶۱ ساله، آن رستوران ۲۴ ساعته محل ملاقات ایدهآلی بود زیرا «هرقدر میخواستید میتوانستید قهوه بنوشید و کسی بیرونتان نمیکرد».
در این دیدار هوانگ و دوستانش، کریس مالاکوسکی و کرتیس پریم، ترغیب شدند تا از آپارتمانی در فریمونت در کالیفرنیا کار خود را آغاز کنند.
آنها با ترکیب NVــ مخفف نسخه بعدی (Next Version)ــ با «انویدیا» که کلمه لاتین بهمعنای حسادت است، نام انویدیا (Nvidia) را ابداع کردند.
این سه دوست امیدوار بودند سرعت رایانش را تا حدی افزایش دهند که رقبایشان با حسرت نگاهشان کنندــ همین ذهنیت الهامبخش نشان این شرکت نیز بود، که چشمی سبز و حسود را ترسیم کرده است.
کد مطلب: 79496
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/79496/چگونه-انویدیا-یکی-ارزشمندترین-شرکت-های-جهان-تبدیل