ایتنا - هوش مصنوعی پتانسیل فوقالعادهای در تجزیه و تحلیل مجموعه دادههای بزرگ جمعآوریشده از طریق گوشیهای هوشمند و سیستمهای نظارت خودکار نشان داده است و بینشهایی را در مورد اکوسیستمهای پیچیده به محققان ارائه میدهد.
هوش مصنوعی چگونه به حفاظت از تنوع زیستی زمین کمک می کند؟
سايت خبری ايتنا , 10 تير 1403 ساعت 10:13
ایتنا - هوش مصنوعی پتانسیل فوقالعادهای در تجزیه و تحلیل مجموعه دادههای بزرگ جمعآوریشده از طریق گوشیهای هوشمند و سیستمهای نظارت خودکار نشان داده است و بینشهایی را در مورد اکوسیستمهای پیچیده به محققان ارائه میدهد.
هوش مصنوعی نظارت بر حیات وحش و شناسایی گونهها را متحول میکند، اما سوالاتی در مورد قابلیت اطمینانبخشی این سیستمهای جدید باقی میماند.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط وب سایت Live Science، هوش مصنوعی در حال حاضر برای شناسایی گونههای جدید بالقوه استفاده میشود، اما شناسایی و طبقه بندی نهایی هنوز به زیست شناسان متخصص بستگی دارد.
به گزارش ایتنا، علیرغم قابلیتهای پیشرفته هوش مصنوعی، اثربخشی آن به شدت به کیفیت و جامعیت دادههایی بستگی دارد که بر روی آنها آموزش داده شده است، که در حال حاضر به دلیل شکافهای قابل توجه در دانش ما از تنوع زیستی زمین، محدود شده است.
هوش مصنوعی پتانسیل فوقالعادهای در تجزیه و تحلیل مجموعه دادههای بزرگ جمعآوریشده از طریق گوشیهای هوشمند و سیستمهای نظارت خودکار نشان داده است و بینشهایی را در مورد اکوسیستمهای پیچیده به محققان ارائه میدهد.
کریستین پیکارد، استاد زیستشناسی در دانشگاه ایندیانا گفت: «ما در تلاش هستیم تا سرعت تحقیقات را تسریع کنیم تا بتوانیم به برخی از سؤالات بزرگ پاسخ دهیم و این هیجانانگیز است».
یک مطالعه در سال 2023 در مجله Ecology and Evolutionary Methods، نمونهای از این احتمال است که در آن پیکارد و تیمش یک مدل هوش مصنوعی را برای طبقه بندی بیش از 1000 گونه حشره آموزش دادند.
سرخان بادرل، نویسنده اصلی، که این مطالعه را به عنوان بخشی از پایان نامه دکترای خود در علوم کامپیوتر در دانشگاه پردو تکمیل کرد، توضیح داد که این مدل با استفاده از تصاویر و دادههای DNA آموزش داده شده است.
محققان هویت برخی از گونههای شناخته شده را در طول آموزش پنهان کردند و آنها را در مدل ناشناخته طبقه بندی کردند.
اگرچه هوش مصنوعی قادر به شناسایی دقیق گونهها نبود، اما موفق شد جنسیت صحیح را با دقت 81.39 درصد شناسایی کند و دقت مدل برای گونههای شناخته شده به 96.66 درصد افزایش یافت.
کد مطلب: 79616
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/79616/هوش-مصنوعی-چگونه-حفاظت-تنوع-زیستی-زمین-کمک-می-کند