ایتنا - برخلاف تصور ایرانیها سطح بالایی از زندگی در کشورهای عرب خلیج فارس دیجیتالی شده و این کشورها حتی در این زمینه از اروپا و آمریکا هم فراتر رفتند.
محمود سریع القلم:
افزایش شکاف دیجیتال میان ایران و کشورهای عرب
20 تير 1403 ساعت 14:50
ایتنا - برخلاف تصور ایرانیها سطح بالایی از زندگی در کشورهای عرب خلیج فارس دیجیتالی شده و این کشورها حتی در این زمینه از اروپا و آمریکا هم فراتر رفتند.
به گفته محمود سریع القلم برخلاف تصور ایرانیها سطح بالایی از زندگی در کشورهای عرب خلیج فارس دیجیتالی شده و این کشورها حتی در این زمینه از اروپا و آمریکا هم فراتر رفتند در این شرایط اگر نگرش ایران نسبت به دیجیتالی شدن تغییر نکند شکاف زیادی در ۲۰ سال آینده با این کشورها خواهد داشت. همچنین مادامی که روابط خارجی ما با دنیا نرمال نیست نمیتوانیم هیچ تحرک اقتصادی داشته باشیم.
محمود سریع القلم، پژوهشگر حوزه توسعه و اقتصاد سیاسی در نشست فرصت و چالشهای صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در اتاق بازرگانی ایران گفت: در جهان تعریف از دولت به شدت تغییر کرده اما تعریف کنونی دولت در کشور ما به دهه ۶۰ میلادی در آفریقا برمیگردد و کنترل شدیدی که بر جامعه، اقتصاد و فرهنگ این منطقه در آن زمان وجود داشت.
وی افزود: روح و روان ایرانی با موضوع توسعه یافتگی مشکل دارد، ایرانی ها علاقه شدیدی برای کنترل کردن یکدیگر دارند و این حتی در بنگاه های خصوصی هم مشهود است. در حالی که حتی در هند و چین هم امروز این مدل مدیریتی دیگر عوض شده و این کنترل کنندگی مانع بزرگی بر سر توسعه یافتگی است. این کنترل شدگی در نهاد خانواده شروع می شود و در ادامه در دولت و حکومت ادامه پیدا میکند و در نهاد آموزشی هم هست.
سریع القلم تصریح کرد: دولت در نظام بین الملل فعلی صرفا یک تسهیلگر است نه مالک، صحبت من در مورد آمریکا و اروپا و ژاپن نیست من از آفریقای جنوبی، هند، برزیل، چین، مکزیک و ویتنام صحبت میکنم، در این کشورها دولت تسهیلگر نهاد خصوصی و جامعه است و مبنای حکمرانی به بنگاهها واگذار شده و به آنها مسئولیت و اختیار داده شده است و بنگاهها مبنای کار خود را به کارکنان تفویض کردند و برای کسب رضایت و استعدادهای آنها تلاش میکنند. اگر روسیه در اقتصاد جهانی عقب مانده به دلیل این است که بنگاه ندارد اما چینیها با اینکه در سیاست بسته هستند بنگاههای قابل اتکا و قابل ارائه در سطح جهانی دارند.
وی اضافه کرد: از ۱۸۵۰ به بعد انرژی توسعه در جهان دیگر انرژی دولتها نیست و انرژی بنگاههاست و ۹۶ درصد نوآوری در جهان توسط بنگاه ها انجام شده و دولت نقش بسیار کمرنگی در نوآوری دارد و صرفا تسهیلگر است و این بنگاه ها هستند که موتور توسعه را به حرکت می اندازند و در جهان کنونی بنگاهها با آزادی عمل و نوآوری ثبات ایجاد میکنند چون با ارقام کار می کنند.
سریع القلم در بخش دوم صحبتهای خود به هوش مصنوعی پرداخت و اظهار کرد: حدود ۱۵۰ سال انسان ها در مجموع ۱۲۴ هزار ساعت در طول عمر خود کار می کردند و امروز این رقم به ۵۰ هزار کاهش یافته و این نتیجه فناوری است.
وی افزود: تراشهها امروز کارکرد خود را همه جا نشان داده است. ۱۰۱۶ شغل در دنیا مطالعه شده که فقط ۳۶ مورد آنها با هوش مصنوعی سروکار ندارد و آن ۳۶ مورد هم به فعالیتهای فیزیکی و ورزشی مربوط میشود و هوش مصنوعی حتی در مقوله آموزش هم میتواند تا حد زیادی جایگزین استاد باشد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در امارات و عربستان سرمایه گذاری های زیادی در حوزه هوش مصنوعی شده، در حوزه عربی خلیج فارس ۴ تریلیون دلار صندوق ذخیره ارزی وجود دارد وحوزه عربی خلیج فارس اکنون مهمترین بانک دنیا محسوب میشود و همه شرکتهای فناوری و انرژی جهان در تلاش هستند سهمی از صندوق ارزی این منطقه داشته باشند.
کد مطلب: 79757
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/79757/افزایش-شکاف-دیجیتال-میان-ایران-کشورهای-عرب