کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

تولید رگ‌های خون‌رسان با چاپگر سه‌بعدی به کمک بیماران قلبی می‌آید

7 مرداد 1403 ساعت 2:57

ایتنا - دانشمندان می‌گویند که عروق خونی که با چاپگر سه بعدی ساخته می‌شوند و الگوبرداری مشابهی از قابلیت‌های عروق واقعی انسان دارند، می‌توانند درمان بیماری‌های قلبی عروقی را متحول کنند.



اسکای نیوز می‌نویسد که گروهی از محققان با سرپرستی دانشکده مهندسی دانشگاه ادینبرا، در روندی دو مرحله‌ای، با استفاده از دوک چرخانی که با چاپگر سه بعدی ادغام شده بود، بافت لوله‌ای ژل‌مانند بر پایه آب تولید کردند. در مرحله بعد، محققان این بافت‌های چاپ‌شده را از راه فرایندی به نام برق‌ریسی (electrospinning، الکترواسپینینگ)، که از ولتاژ بالا برای بیرون کشیدن نانوالیاف نازک استفاده می‌کند و رگ خونی مصنوعی را در مولکول‌های پلی‌استر زیستی تخریب‌پذیر می‌پوشاند، تقویت کردند.

به گفته این گروه تحقیقاتی این لوله‌های ژل‌مانند انعطاف‌پذیر، که به اندازه رگ‌های خونی طبیعی قوی‌‌اند، به‌راحتی در بدن پذیرفته و جایگزین عروق انسانی و مصنوعی می‌شوند که در حال حاضر برای تغییر مسیر جریان خون در جراحی‌های قلب باز استفاده می‌شوند. آنها می‌گویند که با این عروق، زخم‌، درد و خطر عفونت ناشی از برداشتن رگ‌ها، در ۲۰ هزار جراحی قلب باز که در بریتانیا انجام می‌شود، کاهش می‌یابند. به گفته این گروه تحقیقاتی، این لوله‌ها که یک تا ۴۰ میلی‌متر قطر دارند، میزان شکست بافت‌های پیوندی کوچک مصنوعی را که به‌سختی با بدن ادغام می‌شوند کاهش خواهند داد.  
دکتر فراز فضل، نویسنده اصلی این پژوهش، می‌گوید: «این روش پیوندی، امکانات جدید و جالبی را در ساخت سازه‌های لوله‌ای در مهندسی بافت به وجود خواهد آورد.» دکتر نوربرت راداچی، پژوهشگر اصلی، هم می‌گوید که این نتایج به چالش درازمدت در حوزه مهندسی بافت عروقی می‌پردازد که به دنبال تولید مجرایی بود که خواص بیومکانیکی مشابهی با رگ‌های انسان داشته باشد. به گفته او، با حمایت و همکاری مداوم، چشم‌انداز دستیابی به گزینه‌های درمانی پیشرفته برای بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی به حقیقت خواهد پیوست.   


کد مطلب: 80002

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/80002/تولید-رگ-های-خون-رسان-چاپگر-سه-بعدی-کمک-بیماران-قلبی-می-آید

ايتنا
  https://www.itna.ir