ایتنا - طبق یک مطالعه جدید که در مجله پزشکی بیامسی (BMC) منتشر شد، نوعی رژیم گیاهخواری (وگان) میتواند سن بیولوژیکی انسان را کاهش دهد.
دوره کوتاه گیاهخواری به کاهش سن بیولوژیکی کمک میکند
11 مرداد 1403 ساعت 1:15
ایتنا - طبق یک مطالعه جدید که در مجله پزشکی بیامسی (BMC) منتشر شد، نوعی رژیم گیاهخواری (وگان) میتواند سن بیولوژیکی انسان را کاهش دهد.
محققان در این پژوهش، ۲۱ دوقلوی همسان بزرگسال را که یکی از آنها رژیم غذایی گیاهخواری داشت، به مدت هشت هفته تحت نظر گرفتند و دریافتند در دیانای یکی از قلها که رژیم گیاهی را دنبال میکرد، «متیلاسیون» کمتری مشاهده میشود؛ منظور فرایند افزودن گروههای متیل به مولکولهای دیانای است که میتواند باعث بهبود سلامت سلولی و کاهش علائم پیری شود؛ آنچه به افزایش سن بیولوژیکی تعبیر میشود.
بر این اساس، بهترین رژیم غذایی علمی ضدپیری کدام است؟
دکتر لینیا پاتل، متخصص تغذیه سلامت زنان و نویسنده کتاب «تاثیر غذا برای یائسگی»، خاطرنشان میکند که تعابیر مختلفی از پیری وجود دارد؛ از جمله افزایش طول عمر که سالهای زندگی را نشان میدهد، و طول عمر در شرایط سلامتی که کیفیت زندگی را مشخص میکند. چه کسی دوست دارد طولانی زندگی کند اما زندگی بیکیفیتی داشته باشد؟
صبحانه: ۱۰ دقیقه آرامشبخش
دکتر لارا کلارک، متخصص تغذیه، میگوید که کاهش سرعت صرف صبحانه شاید سخت به نظر برسد، اما میتواند به بدن در هضم بهتر غذا کمک کند. او میگوید: «اگر احساس میکنید که معدهتان آماده صرف صبحانه نیست، دست کم ۱۰ دقیقه برای نشستن و صرف قهوه زمان بگذارید.»
مطالعات متعدد نشان میدهد که استرس چه کوتاهمدت و چه بلندمدت در کاهش جذب مواد مغذی و فیتوکمیکالها (مواد شیمیایی گیاهی) مانند آنتیاکسیدانها که در تضمین سلامتی سلولها بسیار حیاتیاند، نقش دارد و با وقت گذاشتن برای صرف صبحانه میتوان سطح استرس را کاهش داد.
کلارک میگوید: «ما باید به این فکر کنیم که غذا فقط آنچه میخوریم نیست، بلکه نحوه خوردن را هم شامل میشود و اینجا است که میتوانیم در مبارزه با پیری به پیروزی بزرگ دست یابیم.»
ناهار: رنگینکمانی از گیاهان
دکتر لینیا پاتل میگوید که وقتی صحبت از «چه چیز» خوردن باشد، رنگ در رژیم غذایی ضدپیری جایگاه کلیدی پیدا میکند. فوتوکمیکالهایی که در رنگینکمانی از گیاهان یافت میشود، برای کاهش استرس اکسیداتیو مزیت بسیار دارد. فشار اکسیداتیو آسیبی است که به واسطه مواد شیمیایی با عنوان «رادیکالهای آزاد» به سلولها وارد میشود و تاثیر آن بر پیری شناختهشده است.
خبر خوب این است که شناسایی فتوکمیکالها آسان است و هر چه تنوع رنگ در میوهها و سبزیجات بیشتر باشد، فتوکمیکالها هم بیشتر میشوند؛ اما این همه ماجرا نیست.
کد مطلب: 80078
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/80078/دوره-کوتاه-گیاه-خواری-کاهش-سن-بیولوژیکی-کمک-می-کند