ایتنا - تحقیقات جدید نشان میدهد رژیم غذایی غنی از مواد مغذی که شکر افزودنی کمی دارد، میتواند سرعت پیری بیولوژیک را در زنان کاهش دهد.
مصرف زیاد شکر سرعت پیری را افزایش میدهد
13 مرداد 1403 ساعت 0:11
ایتنا - تحقیقات جدید نشان میدهد رژیم غذایی غنی از مواد مغذی که شکر افزودنی کمی دارد، میتواند سرعت پیری بیولوژیک را در زنان کاهش دهد.
دانشمندان در مطالعه جدیدی که نتایج آن ۲۹ ژوییه در مجله «جاما نتورک اوپن» (JAMA Network Open) منتشر شد، دریافتند که سلولهای زنان میانسالی که مواد غذایی سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها مصرف میکنند، در مقایسه با زنانی که مواد مغذی کمتری مصرف میکنند، «جوانتر» است.
به گزارش لایوساینس دانشمندان جوانی سلولها را از طریق مشاهده برچسبهای شیمیایی معروف به گروههای متیل روی سطح مولکولهای دیانای ارزیابی کردند. این برچسبها فعالیت ژنهای خاص را بدون تغییر در کد اصلی دیانای تغییر میدهند. به این فرایند اصطلاحا «تغییرات اپیژنتیک» میگویند. الگوی گروههای متیل با افزایش سن تغییر میکند و باور بر این است که در تسریع پیری سلولی نقش دارد.
با اینکه رژیم غذایی غنی از مواد مغذی میتواند سرعت پیری را کم کند، به نظر میرسد شکر افزوده این اثر را کاهش میدهد.
منظور از شکر افزوده مواد قندی است که در طول تولید یا تهیه غذا به آن اضافه میشود؛ مانند قندهای موجود در نوشیدنیهای شیرینشده یا غذاهای آماده که در مقابل قندهای طبیعی قرار میگیرد که در شیر، میوهها یا سبزیجات یافت میشود.
در این مطالعه، محققان دریافتند زنانی که مقدار بیشتری شکر افزوده مصرف میکردند، نسبت به سایرین سریعتر علائم پیری سلولی را نشان دادند، حتی اگر رژیم غذایی آنها به طور کلی سالم بود.
کد مطلب: 80092
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/80092/مصرف-زیاد-شکر-سرعت-پیری-افزایش-می-دهد