دو فضانورد ناسا در حال حاضر در ایستگاه بینالمللی فضایی (آیاساس) هستند و روز برگشتن آنها مشخص نیست، چون تیمی از کارکنان ناسا مشغول تعمیر فضاپیمای استارلاینر هستند که با آن سفر کرده بودند.
به گزارش ایتنا و به نقل از بیبیسی، در ابتدا قرار بود که بوچ ویلمور و سانی ویلیامز، هفت روز در ایستگاه بینالمللی فضایی بمانند. اما برگشت آنها تا به حال چندین بار به تعویق افتاده است.
ناسا در حال انجام چندین آزمایش است تا تصمیم بگیرد چه زمانی برای بازگرداندن آنها به زمین امن است و به همین دلیل فعلاً مشخص نیست آنها برای چه مدتی در فضا خواهند ماند.
اما انسان تا چه مدت میتواند در فضا بماند و در فضا ماندن چه تاثیراتی میتواند بر انسان داشته باشد؟ در اینجا به این موضوع پرداختهایم.
سفر فضایی تقریباً بر تمام اعضای بدن تأثیر میگذارد. دلیل اصلی آن نیروی جاذبه است.
سانی ویلیامز و بوچ ویلمور قرار بود فقط یک هفته در ایستگاه بینالمللی فضایی بمانند
نیروی جاذبه کره زمین آن چیزی است که شما را روی زمین نگه میدارد و باعث میشود اشیا بیفتند.
فضانوردان در فضا مانند بقیه مردم روی کره زمین، روی چیزی راه نمیروند. آنها در فضاپیمای خود شناورند زیرا نیروی جاذبه قوی نیست.
این یعنی فضانوردان بهراحتی میتوانند اجسامی که توقع داریم خیلی سنگین باشند را حرکت دهند.
فضانوردان در واقع نیروی بسیار کمی برای بلند کردن و جابهجایی اشیا صرف میکنند. آژانس فضایی بریتانیا میگوید بعد از حدود پنج ماه، فضانوردان ممکن است حدود ۴۰ درصد از عضلات و ۱۲ درصد از توده استخوانی خود را از دست بدهند.
بر اساس مقالهای که در ژورنال انجمن پزشکی کانادا منتشر شده است، لازم نیست مدت بسیار طولانی در فضا باشید و تنها بعد از فقط دو هفته، توده عضلانی بدن انسان میتواند تا ۲۰ درصد کاهش پیدا کند.
بینایی هم میتواند در اثر اقامت در فضا دچار تغییر شود. چشمان بعضی فضانوردان بعد از بازگشت از فضا، ضعیفتر میشود. دلیل این اتفاق، بالا بودن فشار و کم بودن جاذبه است.
والری پولیاکوف رکورد بالاترین اقامت در فضا را دارد
طولانیترین مدتی که کسی در فضا بوده، چقدر بوده است؟
رانک روبیو سال گذشته، در هنگام بازگشت از سفر فضاییاش، رکورد طولانیترین اقامت در فضا برای یک فضانورد آمریکایی را شکست. او برای ۳۷۱ روز در فضا بود. اما این رکورد همچنان از بالاترین رکورد اقامت در فضا، فاصله زیادی دارد.
فضانورد روس به نام والری پولیاکوف بالاترین رکورد اقامت در فضا در یک سفر را دارد. او برای ۴۳۷ روز بین سالهای ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ در ایستگاه فضایی میر اقامت داشت.
فضانوردان استارلاینر چه زمانی برمیگردند؟
ناسا هنوز روزی را برای بازگرداندن این دو فضانورد به زمین مشخص نکرده است. آنها بعد از بررسی دقیق مشکلات فنی فضاپیما، روز بازگشت را تعیین خواهند کرد.
این آژانس فضایی تأکید کرده است که فضانوردان در آنجا گیر نیفتادهاند و اگر وضعیت اضطراری ایجاد شود، استارلاینر میتواند به زمین برگردد.
گزینهای دیگری هم وجود دارد. ناسا و بوئینگ میتوانند این فضانوردان را با کمک کپسول دراگون اسپیس اسکس به زمین برگردانند.
اما این گزینه آخر است و درصورتیکه خطری متوجه فضانوردان باشد، از آن استفاده خواهد شد.