کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

چند ساعت خواب برای هر گروه سنی مناسب است؟

20 شهريور 1403 ساعت 2:29

میزان نیاز بدن به خواب از تولد تا مرگ تغییر می‌کند. نوزادان بیشتر روز را می‌خوابند، در حالی که نوجوانان اغلب دیر می‌خوابند، سالمندان هم از سر شب خوابشان می‌گیرد. همه این‌ها نشان می‌دهد که نیاز بدن به خواب با توجه به سن متغیر است. 



میزان نیاز بدن به خواب از تولد تا مرگ تغییر می‌کند. نوزادان بیشتر روز را می‌خوابند، در حالی که نوجوانان اغلب دیر می‌خوابند، سالمندان هم از سر شب خوابشان می‌گیرد. همه این‌ها نشان می‌دهد که نیاز بدن به خواب با توجه به سن متغیر است. 

نوزادان
به گزارش نیویورک‌پست،‌ نوزادان در اوایل زندگی سه برابر معمول می‌خوابند که این میزان خواب به تولید هورمون رشد، که در موج آهسته خواب‌ ترشح می‌شود، کمک می‌کند. نوزادان از بدو تولد تا سه ماهگی، حدود ۱۴ تا ۱۷ ساعت در روز می‌خوابند و رشد جسمی و شناختی‌شان برابر است. به گفته متخصصان، از آنجا که ارتباطات عصبی زیادی در حال شکل‌گیری است و نوزاد در حال یادگیری قابلیت‌های جدید است، این میزان خواب لازم است، اما نوزادان چهار تا ۱۲ ماهه با ضرباهنگ شبانه‌روز سازگار می‌شوند و کمتر می‌خوابند. 

کودکان نوپا 
با رشد نوزادان و بزرگ‌تر شدن آن‌ها نیاز به خواب همچنان کاهش می‌یابد، زیرا سرعت رشد کمتر می‌شود. کودکان از یک تا دو سالگی به ۱۱ تا ۱۴ ساعت خواب و از سه تا پنج سالگی به ۱۰ تا ۱۳ ساعت خواب نیاز دارند، که بخشی از این خواب درواقع همان چرت زدن است که با افزایش سن کاهش می‌یابد.


نوجوانان 
چرت زدن معمولا از شش تا ۱۲ سالگی متوقف می‌شود و میزان خواب به ۹ تا ۱۲ ساعت در شب می‌رسد. با این حال نیازهای دوران بلوغ متغیر و هنگام شروع چالش‌هاست. به نوجوانان توصیه می‌شود که هر شب هشت تا ۱۰ ساعت بخوابند. اغلب نوجوانان به‌دلیل هماهنگ نبودن با ضرباهنگ شبانه‌روز و تاخیر در خوابیدن، ترشح دیرتر ملاتونین و افزایش هوشیاری در شب خواب کافی ندارند. تحقیقات نشان می‌دهد توجه و توانایی استدلال غیرکلامی و حافظه فضایی در نوجوانانی که روزانه ۳۰ تا ۶۰ دقیقه چرت می‌زنند بهبود می‌یابد. 

بزرگسالان
کارشناسان می‌گویند که وقتی بدن در سنین بزرگسالی به وضعیت «حفظ و نگهداری» می‌رسد توقفی در رشد پدید می‌آید که با کاهش نیاز به خواب نمایان می‌شود. بدین ترتیب هفت تا هشت ساعت خواب کافی است. کارشناسان توصیه می‌کنند اگر به توصیه بیشتری نیاز دارید یا با اختلال خواب مانند آپنه یا خواب زیاد مواجه‌اید، به متخصص یا پزشک مراجعه کنید. 

سالمندان
پس از ۶۵ سالگی تولید و ترشح ملاتونین کاهش می‌یابد و درنتیجه خواب کمتر و سبک‌تر می‌شود. بالا رفتن سن، موجب دفع ادرار بیشتر می‌شود و بنابراین الگوهای خواب را مختل می‌کند. افزایش سن با ضرباهنگ سالخوردگی مرتبط است و همین باعث می‌شود بدن زودتر به خواب رود و زودتر هم از خواب بیدار شود، اما همچنان هفت تا هشت ساعت خواب مفید و ضروری است.     


کد مطلب: 80712

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/80712/چند-ساعت-خواب-گروه-سنی-مناسب

ايتنا
  https://www.itna.ir