دانشمندان میگویند تلسکوپ فضایی جیمز وب احتمالا «حلقه گمشده» در کشف نخستین ستارگان گیتی را پیدا کرده است.
جیمز وب «حلقه گمشده» منشاء گیتی و ستارگان اولیه را رصد کرد
17 مهر 1403 ساعت 1:15
دانشمندان میگویند تلسکوپ فضایی جیمز وب احتمالا «حلقه گمشده» در کشف نخستین ستارگان گیتی را پیدا کرده است.
تلسکوپ فضایی جیمز وب یک منطقه عجیب از گیتی را شناسایی کرده است که میتواند درک انسان از دوران نوزادی کیهان و نحوه شکلگیری ستارگان اولیه آن را تغییر دهد.
این کشف «بیسابقه» همچنین حاکی از آن است که ستارگان موجود در منظومه کهکشانی «جیاســاندیجیــ۹۴۲۲» (GS-NDG-9422)، «نشانههای نوری عجیب» از خود نشان میدهند.
بر اساس اعلام ناسا، این پدیده به دلیل گازهایی است که نسبت به ستارگان در این کهکشان روشنتر میدرخشند و حدود یک میلیارد سال پس از مهبانگ (بیگبنگ) پیدا شدهاند.
الکس کامرون، پژوهشگری که جزئیات این کشف را در نشریه «اطلاعیههای ماهانه انجمن سلطنتی نجوم» (Monthly Notices of the Royal Astronomical Society) منتشر کرده، در مورد این یافته میگوید که این کشف «به ما کمک خواهد کرد درک کنیم داستان کیهانی چگونه آغاز شده است».
او و همکارانش پس از پیدا کردن این ستارهها، اجرای مدلهای رایانهای را شروع کردند تا ببینند این گازهای کیهانی چگونه در نهایت میتوانند از منابع ستارهایشان داغتر شوند. مدلسازی آنها تصویری بسیار مشابه آنچه تلسکوپ وب مشاهده کرده بود، ارائه داد. به گفته آنها، این مدل با چیزی که با ستارگان موسوم به «جمعیت ۳» (Population III) سازگار است.
کد مطلب: 81199
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/81199/جیمز-حلقه-گمشده-منشاء-گیتی-ستارگان-اولیه-رصد