تحقیقات نشان میدهند که مصرف بیش از حد شکر افزوده میتواند به مجموعهای از مشکلات سلامتی منجر شود، از جمله افزایش وزن، دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و کبدی، سرطان و حتی افسردگی.
چند ترفند برای کاهش مصرف قند
20 آبان 1403 ساعت 3:42
تحقیقات نشان میدهند که مصرف بیش از حد شکر افزوده میتواند به مجموعهای از مشکلات سلامتی منجر شود، از جمله افزایش وزن، دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و کبدی، سرطان و حتی افسردگی.
بر اساس جدیدترین دادههای دولتی، آمریکاییهای دو ساله و بالاتر روزانه به طور متوسط ۱۷ قاشق چایخوری شکر افزوده مصرف میکنند. این مقدار سه برابر بالاتر از حد بالای توصیهشده یعنی شش قاشق چایخوری برای زنان و دو برابر بیشتر از ۹ قاشق چایخوری شکر توصیهشده برای مردان است که سازمانهایی مانند انجمن قلب آمریکا تعیین میکنند.
دکتر لورا اشمیت، جامعهشناس و استاد خطمشی سلامتی دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا، در گفتوگو با دکتر سنجی گوپتا، دبیر بخش پزشکی سیانان، گفت: «همه علاقه زیاد به شکر تقصیر ما نیست؛ تبلیغات و سبک زندگی هم در این زمینه موثرند. بنابراین اگر از آن دسته افراد بدشانسی هستید که مدام هوس چیز شیرین میکنید، مشکل این است که در محیطی گیر افتادهاید که دائما به شما پیام میدهد: شکر بخور، شکر بخور!»
اشمیت گفت که او معتقد نیست مردم باید شکر را یک چیز شیطانی بدانند، اما لازم است میزان مصرف آن را کاهش دهند: «این شیوه صحبت کردن ما درباره غذا و تغذیه است که مشکل دارد. ما تنها روی مواد یا ترکیبات خاصی تمرکز میکنیم. در حالی که از دیدگاه سلامتی، این آن چیزی نیست که اهمیت دارد. آنچه اهمیت دارد، کل رژیم غذایی است و به جای تمرکز روی یک ماده خاص، باید به توازن کلی مواد غذایی در رژیم توجه کنیم؛ مهم این است که نسبت درشتمغذیها (پروتئین، چربی و کربوهیدرات و فیبر) در رژیم غذایی ما متعادل باشند.»
با این حال، اشمیت اضافه کرد که آمریکاییها در مصرف شکر «از حد مجاز بسیار فراتر رفتهاند» و واقعا باید به روشهایی فکر کرد که این ماده خاص را کاهش دهد.
اما همانطور که میدانیم، حذف شکر همیشه آسان نیست، زیرا بسیاری از مواد غذایی از خوراکیهای مشخصا شیرین مانند نوشابه، کیک و شیرینیها تا موارد پنهانیتر مانند غلات صبحانه، نان، ماست و سس گوجهفرنگی قند دارند. بر اساس برخی براوردها، ۷۴ درصد موادغذایی بستهبندیشده موجود در فروشگاهها حاوی شکر افزودهاند.
اشمیت میگوید دلیل وجود شکر افزوده در بسیاری از اقلام غذایی کاملا روشن است؛ ««شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی سه ماده دارند که میتوانند از آنها برای خوشطعمتر کردن غذا استفاده کنند: شکر، چربی و نمک. بنابراین در بیشتر غذاهای فوقفراوریشده، ترکیبی از شکر، چربی و نمک را بهکار میبرند. اغلب این مواد به خوراکیها افزوده میشوند، چون فرایند صنعتی تولید غذا، طعم خوراکیها را نامطلوب میکند.»
بنابراین از آنجا که قطع کامل شکر دشوار است، اشمیت به پنج راهکار برای کاهش مصرف آن اشاره میکند.
کد مطلب: 81715
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/81715/چند-ترفند-کاهش-مصرف-قند