با توجه به اینکه انرژی خورشیدی یکی از سریعترین منابع انرژی تجدیدپذیر در حال رشد است، تقاضا برای پنلهای خورشیدی در سالهای آینده بهطور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
پنلهای خورشیدی نسل بعدی: ۱۰۰۰ برابر قدرتمندتر از پنلهای کنونی!
سايت خبری ايتنا , 29 آذر 1403 ساعت 3:14
با توجه به اینکه انرژی خورشیدی یکی از سریعترین منابع انرژی تجدیدپذیر در حال رشد است، تقاضا برای پنلهای خورشیدی در سالهای آینده بهطور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
دانشمندان دانشگاه مارتین لوتر هاله-ویتنبرگ (MLU) یک روش نوآورانه برای افزایش کارایی سلولهای خورشیدی به میزان ۱۰۰۰ برابر کشف کردهاند. این یافتهها که میتواند صنعت انرژی خورشیدی را متحول کند، بهتازگی در مجله Science Advances منتشر شده است.
سلولهای خورشیدی فعلی عمدتاً بر پایه سیلیکون هستند، اما کارایی آنها محدود است. به همین دلیل، محققان به بررسی مواد جدیدی مانند مواد فروالکتریک پرداختند که یکی از آنها باریوم تیتانات است.
این مواد دارای بارهای مثبت و منفی جداشده هستند که به ساختاری نامتقارن منجر میشود و از نور، برق تولید میکند.
برخلاف سیلیکون، بلورهای فروالکتریکی نیازی به اتصالات P-N (P-N junction) برای ایجاد اثر ندارند و تولید پنلهای خورشیدی را آسانتر میکنند.
تیم محققان MLU با ترکیب سه ماده بلوری مختلف به این پیشرفت دست یافتند. اما باریوم تیتانات خالص در جذب نور خورشید چندان مؤثر نیست و جریان نوری نسبتاً پایینی تولید میکند. تحقیقات جدید نشان داده است که ترکیب لایههای بسیار نازک از مواد مختلف میتواند بهطور قابل توجهی بازده انرژی خورشیدی را افزایش دهد.
دکتر آکاش باتنگار (Akash Bhatnagar)، فیزیکدان از مرکز نوآوریSiLi-nano در MLU، گفت: "ماده فروالکتریکی با ماده پارا الکتریک بهطور متناوب ترکیب شده است. با اینکه ماده پارا الکتریک بارهای جداشده ندارد، اما تحت شرایطی خاص میتواند فروالکتریکی شود."
کد مطلب: 82280
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/82280/پنل-های-خورشیدی-نسل-بعدی-۱۰۰۰-برابر-قدرتمندتر-کنونی