سردی دستها مسئلهای رایج در فصل زمستان است و در بیشتر مواقع جای نگرانی ندارد، اما گاهی میتواند نشانهای از یک بیماری زمینهای باشد.
چه زمانی نگران سردی دستها باشیم؟
6 دی 1403 ساعت 4:13
سردی دستها مسئلهای رایج در فصل زمستان است و در بیشتر مواقع جای نگرانی ندارد، اما گاهی میتواند نشانهای از یک بیماری زمینهای باشد.
دکتر کوری فیشر، پزشک خانواده در کلینیک کلیولند، به یاهو لایف میگوید سردی دستها معمولا زمانی اتفاق میافتد که جریان خون به دستها کاهش پیدا میکند. این موضوع میتواند پدیدهای طبیعی در واکنش به دمای پایین یا گاهی نشانه بیماری زمینهای باشد.
سردی دستها به دلایل بیضرر معمولا موقت و کوتاهمدت است و با رفع محرک، مانند استرس یا قرارگیری در معرض سرما، از بین میرود.
اما اگر سردی دست مدتی طولانی ادامه داشته باشد یا بهکرات اتفاق بیفتد، یا ناگهان پس از سن ۳۰ سالگی بروز کند، میتواند نشانهای باشد که مشکلی وجود دارد.
علاوه بر این، اگر سردی دست با علائم دیگری همراه است مانند درد مفاصل، بثورات پوستی جدید، کاهش وزن، تعریق شبانه (مانند آنچه در بیماریهای بافت همبند/خودایمنی دیده میشود)، رنگپریدگی، ضعف، تنگی نفس، سرگیجه، تپش قلب، تورم پاها، افتادن (مانند آنچه در کمخونی دیده میشود)، زخم و قانقاریا (در بیماریهای عروقی) ممکن است نشانه بیماری زمینهای باشد.
در کنار کمکاری تیرویید که بر سوختوساز بدن تاثیر میگذارد و میتواند باعث احساس سرما شود، بیماری رینود نیز یکی دیگر از علل شایع سردی دست است. این بیماری معمولا در افراد ۱۵ تا ۳۰ ساله بروز میکند و بهدلیل تنگ شدن رگهای خونی، فرد وقتی در معرض سرما یا استرس قرار میگیرد، انگشتان دست و پا، گوشها، بینی و حتی نوک پستانهایش سرد میشوند.
در کنار احساس سرما، اگر متوجه شدید که رنگ دستهایتان تغییر کرده، دچار بیحسی، ضعف یا درد شده است، ممکن است ناشی از بیماری عروقی، مشکلات عصبی یا بیماری رینود باشد.
اگر علائم دیگری مانند خستگی عمومی نیز وجود دارد، ممکن است نشانهای از یک مشکل دیگر باشد و باید به پزشک مراجعه کرد.
کد مطلب: 82390
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/82390/زمانی-نگران-سردی-دست-ها-باشیم