اینترنت اشیاء که چند سالی است به دنیای تکنولوژی راه پیدا کرده، آنطور که مسئولان اعلام کرده اند، در کشور ما نیز پیشبینی شده که تا سال ۱۴۰۵ بیش از ۲۰۰ میلیون شیء به اینترنت اشیاء متصل شود.
سرنوشت اینترنت اشیاء در ایران چگونه خواهد بود؟
9 دی 1403 ساعت 11:24
اینترنت اشیاء که چند سالی است به دنیای تکنولوژی راه پیدا کرده، آنطور که مسئولان اعلام کرده اند، در کشور ما نیز پیشبینی شده که تا سال ۱۴۰۵ بیش از ۲۰۰ میلیون شیء به اینترنت اشیاء متصل شود.
اینترنت اشیاء، شبکهای از میلیاردها شی و وسیله در سراسر دنیاست که بهواسطه حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوریها به منظور اتصال و تبادل داده با سایر دستگاهها و سیستمها از طریق اینترنت با یکدیگر در ارتباط هستند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، کوین اشتون اصطلاح "اینترنت اشیاء" را در سال ۱۹۹۹ برای ارتقا شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) اختراع کرد که شامل سنسورها و محرکهای جاسازیشده است. با این حال، ایده اصلی در دهه ۱۹۶۰ مطرح شده بود؛ در آن دوره، این ایده محاسبات فراگیر یا اینترنت جاسازیشده نامیده میشد. اشتون مفهوم اینترنت اشیاء را برای بهبود فعالیتهای زنجیره تأمین ارائه داد؛ با وجود این، قابلیتهای متنوع اینترنت اشیاء به آن کمک کرده است تا در تابستان ۲۰۱۰ محبوبیت زیادی کسب کند.
کاربرد اینترنت اشیاء تنها به یک زمینه محدود نمیشود و با اتصال بیش از هفت میلیارد دستگاه اینترنت اشیاء انتظار میرفت این تعداد تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۲۲ میلیارد دستگاه برسد، به همین دلیل رقابتی داغ بین شرکتهای پیشرو در تکنولوژی برای توسعه اینترنت اشیاء و پیشی گرفتن از یکدیگر، در جریان است.
اینترنت اشیاء صنعتی(IIoT) به گسترش و استفاده از اینترنت اشیاء(IoT) در بخشها و برنامههای صنعتی اشاره دارد. اینترنت اشیاء صنعتی شامل کاربردهای صنعتی از جمله رباتیک، دستگاههای پزشکی و فرآیندهای تولید نرم افزاری است و یکی از تکنولوژیهای مهم و پرکاربرد در فرآیندهای اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ صنعتی است.
با وجود آنکه اینترنت اشیاء مزایای زیادی برای کاربران به ارمغان آورده اما برخی از چالشها همراه آن است. امنیت سایبری و خطرات مربوط به حفظ حریم خصوصی مهمترین نگرانی محققان و متخصصان امنیتی است و این دو موضوع چالشهای قابل توجهی برای بسیاری از سازمانهای تجاری و همچنین سازمانهای عمومی به وجود آمده است. حملات رایج شایع امنیت سایبری آسیب پذیری فناوریهای اینترنت اشیاء را نشان داده است. این آسیبپذیری صرفاً به این دلیل است که ارتباط متقابل شبکهها در اینترنت اشیا امکان دسترسی از طریق اینترنت ناشناس و غیرقابل اعتماد را فراهم میکند که نیاز به راه حلهای جدید امنیتی دارد.
کد مطلب: 82467
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/82467/سرنوشت-اینترنت-اشیاء-ایران-چگونه-خواهد