میگرن میتواند زندگی روزمره را مختل کند و ما را از انجام سادهترین کارها بازدارد. اما شناخت نشانههای اولیه آن میتواند به شما کمک کند تا از یک حمله میگرنی پیشگیری کنید.
میگرن چیست و چگونه میتوان از حمله میگرنی جلوگیری کرد؟
14 دی 1403 ساعت 4:31
میگرن میتواند زندگی روزمره را مختل کند و ما را از انجام سادهترین کارها بازدارد. اما شناخت نشانههای اولیه آن میتواند به شما کمک کند تا از یک حمله میگرنی پیشگیری کنید.
میگرن چیزی فراتر از یک سردرد ساده است و ممکن است با علائمی مانند حالت تهوع، تکرر ادرار، نوسانات خلقی و اضطراب همراه باشد. این علائم از جمله نشانههای اولیه و رایج میگرن هستند و معمولا میتوانند وقوع یک حمله را نشان دهند.
خبر خوب این است که با انجام برخی اقدامات ساده مانند نشستن در یک اتاق تاریک، مصرف بهموقع داروهای اولیه و رعایت رژیم غذایی سالم و منظم، میتوانید از حمله میگرنی جلوگیری کنید یا شدت آن را کاهش دهید.
میگرن چیست؟
میگرن فقط یک سردرد نیست؛ بلکه یک بیماری مزمن عصبی است که با درد ضرباندار یا تپندهای در یک طرف سر میتواند انجام سادهترین کارها را نیز سخت کند.
به گفته دکتر پرادیومنا اوک، متخصص مغز و اعصاب «میگرن اغلب با علائمی مانند حالت تهوع و حساسیت شدید به نور و صدا همراه است.» او میافزاید: «در هند، میگرن به طرز شگفتآوری شایع است و بخش قابلتوجهی از جمعیت این کشور به این بیماری مبتلا هستند.»
با این حال، بسیاری از افراد میگرن را با یک «سردرد شدید» اشتباه میگیرند که این موضوع باعث تاخیر در دریافت درمان مناسب میشود.
نشانههای اولیه میگرن چیست؟
میگرن معمولا به طور ناگهانی رخ نمیدهد؛ بلکه بدن اغلب ساعتها یا حتی روزها پیش از شروع آن، با بروز علائم خفیف، هشدارهایی ارائه میدهد.
نشانههای اولیه میگرن، که به عنوان مرحله پیشدرآمد شناخته میشوند، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. این علائم میتوانند مدتها پیش از شروع سردرد اصلی ظاهر شوند و معمولا شامل تغییرات جسمی یا روحی هستند که میتوانند هشداری برای وقوع حمله میگرن باشند.
شناخت این مرحله میتواند به شما کمک کند تا زودتر اقدامات لازم را برای جلوگیری یا کاهش شدت حمله میگرنی انجام دهید.
نوسانات خلقی
نوسانات خلقی یکی از نشانههای اولیه و رایج میگرن است. در این مرحله، ممکن است فرد دچار تغییرات غیرمنتظره در خلق و خوی خود شود؛ بهگونهای که گاهی احساس تحریکپذیری شدید و گاهی حس سرخوشی غیرعادی را تجربه کند.
این علائم معمولا در مرحله پیش درآمد میگرن بروز میکند که ممکن است چند ساعت تا چند روز پیش از شروع سردرد ظاهر شود. براساس نتایج تحقیقات موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی آمریکا، افراد در این مرحله ممکن است هوس غذاهای خاص کنند، بدون دلیل مشخصی غمگین یا بسیار خوشحال شوند و همچنین علائمی مانند خمیازههای مکرر، احتباس مایعات در بدن یا افزایش دفعات ادرار را تجربه کنند.
در همین رابطه بخوانید:
- کشف پیام مغزی که شاید نقطه پایان سردردهای میگرنی باشد
- یخزدگی مغز چیست و چطور اتفاق میافتد؟
خستگی
خستگی یکی دیگر از نشانههای شایع و اولیه میگرن است. این حالت معمولا به شکل احساس خستگی شدید و غیرعادی بروز میکند و گاهی با خمیازههای مکرر همراه است.
بر اساس مطالعهای که در مجله «Neurosciences in Rural Practice» منتشر شده، ۷۰ درصد افراد مبتلا به میگرن خستگی را به عنوان یکی از علائم خود گزارش کردهاند. این مطالعه همچنین نشان میدهد که بین میزان خستگی و شدت، تعداد دفعات و مزمن بودن حملات میگرن ارتباط مستقیمی وجود دارد.
احساس ناراحتی در گردن
برخی از افراد پیش از شروع میگرن از درد یا گرفتگی در ناحیه گردن و شانهها شکایت میکنند. اگرچه این علامت ممکن است بیاهمیت به نظر برسد، اما میتواند یکی از نشانههای اولیه و مهم میگرن باشد.
طبق مطالعهای که در مجله «Diagnostics» منتشر شده است، درد گردن بهعنوان یکی از علائم شایع در افراد مبتلا به میگرن گزارش شده و در میان افراد مبتلا به این بیماری بسیار رایج است.
تغییرات در اشتها
یکی دیگر از علائم میگرن میتواند تغییر در اشتها باشد. در این حالت، ممکن است فرد به طور ناگهانی هوس خوردن شیرینی کند یا به طور کامل اشتهای خود را از دست بدهد.
بر اساس مطالعهای که در مجله «Frontiers in Neurology» منتشر شده است، ۳۸ درصد از افراد مبتلا روز قبل از حمله و ۲۶ درصد در ساعات منتهی به حمله دچار تغییر در اشتها خود شدهاند.
حساسیت به نور و صدا
حساسیت شدید به نور و صدا یکی از نشانههای رایج در افراد مبتلا به میگرن است. در این حالت، موارد سادهای مانند نور خورشید یا صداهای بلند ممکن است برای این افراد به شدت آزاردهنده و غیرقابل تحمل باشد.
به گفته دکتر اوک در برخی موارد افراد ممکن است هاله میگرنی را نیز تجربه کنند که شامل اختلالات بینایی مانند نورهای چشمکزن، نقاط کور یا خطوط موجدار است.
کد مطلب: 82544
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/82544/میگرن-چیست-چگونه-می-توان-حمله-میگرنی-جلوگیری