یک انفجار رادیویی مرموز از فضا که در سال ۲۰۲۲ شناسایی شد، از میدان مغناطیسی یک ستاره نوترونی فوقچگال واقع در ۲۰۰ میلیون سال نوری دورتر سرچشمه گرفته است.
منبع سیگنال رادیویی که از ۲۰۰ میلیون سال نوری دورتر به زمین رسید کشف شد
21 دی 1403 ساعت 1:55
یک انفجار رادیویی مرموز از فضا که در سال ۲۰۲۲ شناسایی شد، از میدان مغناطیسی یک ستاره نوترونی فوقچگال واقع در ۲۰۰ میلیون سال نوری دورتر سرچشمه گرفته است.
این نوع انفجارهای ستارهای کوتاهمدت که بهعنوان فورانهای رادیویی سریع (FRB) شناخته میشوند، تنها هزارم ثانیه طول میکشند، اما به اندازهای انرژی دارند که گاه حتی ممکن است از کهکشانهای کامل نیز درخشندهتر باشند.
ستارهشناسان از سال ۲۰۰۷ که نخستین نمونه از این نوع شناسایی شد، هزاران فوران رادیویی سریع را شناسایی کردهاند، اما چگونگی انتشار این فورانها به فضا هنوز کاملا روشن نیست.
بررسی جدیدی که هفته گذشته در مجله طبیعت (Nature) منتشر شد، بر افآربی ۲۰۲۲۱۰۲۲ای (FRB 20221022A)، فوران کشفشده در سال ۲۰۲۲، متمرکز شد تا به برخی از پاسخها دست یابد.
پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست در ایالات متحده روشنایی این فوران را بررسی کردند و تخمین زدند که این فوران احتمالا از مغناطیسسپهر [یا مگنتوسفر] یک ستاره نوترونی یعنی ناحیهای با میدان مغناطیسی قوی که مستقیما پیرامون آن قرار دارد، سرچشمه گرفته است.
این یافتهها نخستین شواهد قطعی به شمار میروند که نشان میدهند فورانهای رادیویی سریع میتوانند از مگنتوسفر چنین ستارههای فوقفشردهای سرچشمه بگیرند.
کنزی نیمو، نویسنده اصلی این مقاله، گفت: «در این محیطهای ستارههای نوترونی، میدانهای مغناطیسی واقعا در حد نهایی چیزی قرار دارند که گیتی میتواند تولید کند.»
مطالعات قبلی پیشبینی کرده بودند که اتمها پیرامون چنین ستارههای نوترونی مغناطیسی که به آنها «مگنتار» گفته میشود، بهراحتی از هم گسیخته میشوند.
کد مطلب: 82658
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/82658/منبع-سیگنال-رادیویی-۲۰۰-میلیون-سال-نوری-دورتر-زمین-رسید-کشف