بسیاری از افراد در واکنش به کسانی که از درد و رنجهای روحی و روانی خود صحبت میکنند به آنها میگویند که «با گذشت زمان بهتر خواهی شد.»
آیا زمان مشکلات را حل میکند؟
18 بهمن 1403 ساعت 9:17
بسیاری از افراد در واکنش به کسانی که از درد و رنجهای روحی و روانی خود صحبت میکنند به آنها میگویند که «با گذشت زمان بهتر خواهی شد.»
این حرف ممکن است در پاسخ به فردی گفته شود که از فقدان، سوگ، تروما، ناامیدی و دلشکستگی خود سخن گفته باشد. اما تا چه اندازه واقعا گذشت زمان به ترمیم جراحتهای روحی و روانی انسانها میتواند کمک میکند؟
به گزارش ایتنا و به نقل از یورونیوز، هرچند با گذشت زمان ممکن است احساسهای منفی انسان کاهش یابد اما زمان را به تنهایی نمیتوان داروی درد و رنجهای روحی و روانی انسانها قلمداد کرد.
شواهد نشان میدهد که احساس منفی افرادی که از افسردگی و حس فقدان رنج میبرند لزوما با گذشت زمان کاهش نمییابد. دانشمندان دریافتهاند که انسانها با گذشت زمان آمادگی بیشتری برای بخشش دیگری و ترمیم روابط دارند اما لزوما آمادگی بیشتری برای فراموشی سوگ و حس فقدان خود ندارند.
از سوی دیگری افرادی که در کودکی قربانی تجاوز، سوءاستفاده، بدرفتاری، خشونت و طلاق بودند در بزرگسالی اغلب همچنان با تبعات آن حوادث دست و پنجه نرم میکنند.
زمان چطور و در چه حالتی به کاهش درد و رنج روحی انسان کمک میکند؟
هیتر لایونز، روانپزشک آمریکایی معتقد است که زمان بیشتر به منزله فرصت است. به گفته او این به خود فرد بستگی دارد که از فرصتی که در اختیارش قرار گرفته است چطور برای ترمیم وضع روحی و روانی خود استفاده کند.
او بر این باور است که افراد ممکن است از فرصتی که گذشت زمان نام دارد برای برقراری روابط سالم، خودشناسی و دستیابی به مسیری برای رشد استفاده کنند. او در همین راستا از تجربههایی مانند دوستیابی جدید، برقراری رابطه عاشقانه جدید و انجام فعالیتهایی که به آنها حس خوبی میدهد سخن میگوید.
به گفته او نقطه مقابل این افراد کسانی هستند که نشخوار فکری انجام میدهند. این افراد اغلب از دایره افکار و احساس منفی خود خارج نمیشوند و تنها با گذشت زمان احساس منفی نسبت به خودشان و دیگران را بازتولید میکنند.
مطالب مشابه:
- چرا باید با خودمان مهربان باشیم؟
- بدترین رفتارهای روانشناختی که مردم علیه یکدیگر انجام میدهند چیست؟
- چرا اغلب از چهره خودمان در عکسها خوشمان نمیآید؟
چه چیزهایی میتواند مانع از ترمیم آلام روحی و روانی انسان با وجود گذشت زمان شود؟
گذشت زمان ممکن است به دلایل مختلف منجر به بهبود رنج و دردهای روحی و روانی انسان نشود. از جمله این دلایل میتوان به تمرکز بر روی یک موضوع خاص (مانند پایان یک رابطه)، حس انکار نسبت به واقعهای که رخ داده، عدم بخشش خود و دیگران، عدم وجود حمایت عاطفی و کمک بیرونی به فرد برای ابراز احساسات، استفاده از روشهای ناسالم برای حواسپرتی و تکیه بر مصرف مشروب الکلی و مواد مخدر اشاره کرد.
برخی از افراد در واقعه تلخی که برایشان روی داده است باقی میمانند و با وجود گذشت زمان همچنان در گذشته زندگی میکنند. این امر نیز میتواند به باقی ماندن احساسات منفی کمک کند.
چگونه از گذشت زمان برای بهبود حال خودمان بهره ببریم؟
نحوه استفاده از گذشت زمان نسبت مستقیمی به احساس فرد و بهبود حال او همزمان با گذشت زمان دارد.
یکی از راههایی که برای بهبود حال افراد آسیبدیده از نظر روحی و روانی توصیه میشود انجام کاری خلاقانه برای ابراز احساس خودشان است. این روش خلاقانه میتواند نگارش، نقاشی، آفرینش موسیقی یا نوشتن خاطرات روزمره باشد.
پردازش کامل احساسات خود در قبال رویدادی که تلخ بوده است (مانند جدایی یا مرگ عزیزان) میتواند به فرد کمک کند تا احساسهای خود را به تدریج هضم کند و از آن عبور کند.
کد مطلب: 83095
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/83095/آیا-زمان-مشکلات-حل-می-کند