ايتنا - اين رشد نگرانكننده بوده و زيبنده كشوري كه داناييمحوري، شاه بيت برنامه توسعه آن محسوب ميشود نيست.
افزايش نگرانكننده ضريب نفوذ اينترنت در ايران
روزنامه فناوران اطلاعات , 18 دی 1390 ساعت 15:21
ايتنا - اين رشد نگرانكننده بوده و زيبنده كشوري كه داناييمحوري، شاه بيت برنامه توسعه آن محسوب ميشود نيست.
علي شميراني - گزارش روز چهارشنبه مركز آمار ايران، ضريب نفوذ اينترنت در كشور را نزديك به ۱۵ درصد نشان ميدهد. حال آنكه آمار مندرج در سايت سازمان جهاني مخابرات كه از سوي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات كشورمان ارايه ميشود، رقمي در حدود ۵۰ درصد ضريب نفوذ اينترنت را نشان ميدهد.
اگرچه آگاهان علت اين اختلاف را در روش و سبك آمارگيري اين دو نهاد ميدانند.
گذشته از علت اختلاف مذكور كه در جاي خود قابل بررسي است، مركز آمار ايران از افزايش ۳.۶ درصدي رشد ضريب نفوذ اينترنت كشور به نسبت سالهاي گذشته خبر داده است.
گذشته از اين رشد كه نگرانكننده بوده و زيبنده كشوري كه داناييمحوري، شاه بيت برنامه توسعه آن محسوب ميشود نيست، روي ديگر آمار مذكور عدم دسترسي ۸۵ درصد كشور به اينترنت است.
اگرچه از اين نكته نبايد غافل بود كه دسترسي صرف به اينترنت بهخودي خود ارزش محسوب نشده و ميبايست بستر خدمات ملي مبتني بر آن نيز فراهم شود.
اما اين ضريب نفوذ ۱۵ درصدي از يك زاويه ديگر نيز نگرانكننده است.
بر اساس آمار از همين ۱۱ ميليون كاربر آنلاين ايراني، نزديك به ۸۵درصد همچنان با روش منسوخ دايالآپ به اينترنت دسترسي دارند.
اين در حاليست كه در روند جهاني نه تنها روش مذكور در دسترسي به اينترنت، از شاخصهاي جديد توسعه به شمار نميرود، بلكه استاندارد و حداقل سرعت دسترسي به اينترنت در جهان نيز به سرعت در حال تغيير و تحول است.
اما گشت و گذار در آمار مذكور حكايت از نگرانيهاي ديگري نيز دارد.
در اين آمار استانهاي تهران، مازندران و اصفهان بيشترين و استان سيستان و بلوچستان كمترين ضريب نفوذ را به خود اختصاص دادهاند.
گذشته از افزايش شكاف ديجيتالي ميان كشورهاي توسعه يافته با ساير كشورهاي درحال توسعه و جهان سومي، در بيانيههاي اجلاس جهاني سران درباره جامعه اطلاعاتي، نسبت به شكاف ديجيتالي آن هم داخل كشورها هشدارهاي جدي داده شد.
موضوعي كه تدابير جدي مسوولان ذيربط در فراهمسازي دسترسي همگاني به خدمات مبتني بر اينترنت و شبكه ملي اطلاعات را طلب ميكند.
مخلص كلام آنكه جديدترين آمار منتشره از ميزان ضريب نفوذ اينترنت كشور، اگرچه گوياي رشد است، اما اين رشد در دسترسي از حيث برنامههاي كلان توسعه كشور در سطح ملي، منطقهاي و بينالمللي، شيوه دسترسي به اينترنت و رشد ناهمگون ضريب نفوذ اينترنت در كشور نگرانكننده بوده و مطلوب تلقي نميشود.
کد مطلب: 20719
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/note/20719/افزايش-نگران-كننده-ضريب-نفوذ-اينترنت-ايران