کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ول معطلیم

روزنامه فناوران اطلاعات , 2 اسفند 1390 ساعت 23:05

ایتنا - قطع دوباره دسترسی به سرویس‌های ایمیل بعد از این اظهارات، حاکی از این است که کسی حق کاربران در آگاهی از امکان قطع دسترسی‌شان را به رسمیت نمی‌شناسد،




ایمان بیک
از اینکه عنوان این نوشته، غیرمتعارف است، عذر می‌خواهم، اما اگر چه عبارتی نامعمول است، وضع امروز ما را به خوبی بیان می‌کند.

از زمانی که کار خبری و اطلاع‌رسانی درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را انتخاب کردیم، آن را وظیفه‌ای ملی پنداشته‌ایم.

تمامی بررسی‌ها، اسناد و راهبردهای داخلی و بین‌المللی توسعه، بر اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات تاکید داشت و بهره‌مندی از ابزار فناوری اطلاعات به ویژه شبکه بین‌المللی اینترنت را حق اساسی انسان‌ها و تسریع کننده توسعه می‌شمرد.

در عین حال از مخاطرات اینترنت نیز غافل نبوده‌ایم و اعتقاد داشته‌ایم غفلت از این مخاطرات، خوش‌خیالی و سد راه توسعه است.

اما هرگز انتظار نداشتیم نگاه‌هایی که در دهه ۷۰ شمسی به فناوری اطلاعات وجود داشت، بار دیگر با شدت بیشتری رخ بنماید، تا جایی که مزایای IT و اینترنت را زیر خروارها خروار شک و بدگمانی مدفون کند.

این روزها اظهاراتی می‌شنویم که به ذهنمان هیچ ایده‌ای متبادر نمی‌کند، مگر اراده‌ای قوی برای شیطانی دانستن شبکه‌ای که توامان، هم مزایای فراوان دارد و هم معایب بسیار.

اینچنین است که وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات، فناوری اطلاعات را اساسا ضدامنیتی می‌داند و معاون وزیر اطلاعات، اینترنت را نه ابزار تهدید و جاسوسی، که خود تهدید قلمداد می‌کند.(خبرگزاری فارس) یا اینکه پیش از آن، معاون سازمان صدا و سیما در نظری کسب درآمد از فروش پهنای باند را غیرحلال می‌داند.

شاید ذهنیت‌مان زیاد هم نادرست نباشد، قطع دوباره دسترسی به سرویس‌های ایمیل آن هم بدون اطلاع کاربران بعد از این اظهارات، ضمن اینکه تشدید نگاه‌های امنیتی را نشان می‌دهد، حاکی از این است که کسی حق کاربران در آگاهی از امکان قطع دسترسی‌شان را به رسمیت نمی‌شناسد، فرقی هم نمی‌کند اگر مردم و رسانه‌ها خواستار این حقشان شده باشند.

چه می‌توان گفت جز اینکه همه ما ول معطلیم.
 
 


کد مطلب: 21274

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/note/21274/ول-معطلیم

ايتنا
  https://www.itna.ir