به بهانه تشکیل کارگروه ساماندهی ضدبدافزارهای خارجی
طعم شیرین تعامل
ایتنا - سازمان فناوری اطلاعات بر آن شده که روش این ساماندهی و تعیین ملاکهای ارزیابی را به کمیسیون افتای سازمان نظام صنفی بسپارد.
بهناز آریا * کمیسیون افتای دوره جدید سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران از اولین جلسه خود تعامل با سازمانهای دولتی را سرلوحه فعالیتهای خود قرارداد. هدف از این تعامل، شناساندن پتانسیلهای بخش خصوصی در حوزه امنیت اطلاعات به سازمانهای دولتی مشخص گردید تا نظام صنفی به عنوان نماینده بخش خصوصی این وظیفه را بر عهده گیرد.
رویدادهای اخیر نیز اهمیت بحث امنیت اطلاعات و نقش مهمی را که بخش خصوصی میتواند در دستیابی به آن ایفا نماید بیش از پیش خاطر نشان نمود. امنیت مقولهایست که از حساسیت خاصی در فناوری اطلاعات و خصوصا در کشورمان برخوردار است و اگر چه هدف نهایی سیاست ملی بر داخلی نمودن امنیت است باید مد نظر داشت که ابزارها، تجهیزات و نرمافزارهای داخلی هنوز در سطح ایدهآل برای تامین امنیت نمیباشند و ما ناچار به استفاده از ابزارهای خارجی هستیم.
این واقعیتی است که اگر به درستی مدیریت گردد به نفع امنیت ملی بوده و راه حل میان مدتی در اختیارمان میگذارد. خوشبختانه سازمان فناوری اطلاعات هم به این موضوع کاملا واقف بوده و طی تعاملات انجام شده بر این موضوع توافق نظر وجود دارد.
نکته مثبت و قابل تامل اینجاست که سازمان فناوری اطلاعات که تصمیم به ساماندهی نرمافزارهای خارجی امنیتی گرفته است این بار و با نشستهای انجام شده بر آن شده که روش این ساماندهی و تعیین ملاکهای ارزیابی را به کمیسیون افتای سازمان نظام صنفی بسپارد. جایی که دانش بخش خصوصی به عنوان بازوی مشورتی میتواند به یاری بخش دولتی آمده و دغدغههای این بخش در آن لحاظ گردد.
این بار این تعاملات فرصتی ایجاد نموده که سازمان نظام صنفی و سازمان فناوری اطلاعات در فضایی دوستانه و مشورتی در کنار یکدیگر و با حضور فعالین این صنف طرحی را تدوین نمایند تا فارغ از برند و با در نظر گرفتن نکات فنی و کارشناسانه، ملاکهای احراز صلاحیت یک ضدبدافزار را تعیین نموده و سپس با تایید این طرح توسط مراجع دولتی ذیربط این طرح اجرایی گردد.
در کنار آن معضل همیشگی احراز صلاحیت شرکتهای ارائه کننده از لحاظ نوع سرویس و پشتیبانی و... نیز بخش دیگریست که گرهی از مشکلات امنیتی سازمانهای ما را خواهد گشود.
اینجا سازمان نظام صنفی است، کمیسیون افتا. کارگروهی برای ساماندهی ضدبدافزارها. در این کارگروه به روی همه فعالین این حوزه گشوده است تا با طعم شیرین تعامل و کارگروهی، این بار با کار کارشناسانه و با مصلحت اندیشی ملی بتوانیم گامی مثبت برای امنیت کشورمان و در عین حال ساماندهی بازار کسب و کارمان برداریم. از حاشیهها بپرهیزیم و ثابت کنیم می توان با کار گروهی، با توان بخش خصوصی و حمایت بخش دولتی به نتایجی مثمر ثمر رسید و در آینده برای بهبود آن تلاش نمود.
کمیسیون افتا در هدفی که در این دوره برگزیده است قاطع و مصر است. تلاشمان را خواهیم نمود تا از این فرصت ایجاد شده بهترین استفاده را بنماییم و در سایر حوزههای امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات نیز نقش بخش خصوصی را صحیح ترسیم نماییم. این، امکانپذیر نیست مگر با حمایت کلیه اعضای فعال در این حوزه از صنفمان.
راهیست زمانبر که تا آخرین روز از کمیسیون این دوره به آن خواهیم پرداخت. ------------------------------------------------------------------------ * مسئول کمیسیون افتا - رییس کارگروه ساماندهی ضدبدافزارهای خارجی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران
آیا خودتان از حاشیه سازی پرهیز می کنید که دیگران را از آن برحذر می دارید !؟
آیا طیف کاملی از فعالان این حوزه را در کار گروه خود گرد آورده اید !؟
یا برخلاف رنگ و بوی سبز دلنشین بهاری، خدایی ناکرده رنگ و بوی سبز کارگروه شما مشام را آزرده می کند !؟
آیا طیف کاملی از فعالان این حوزه را در کار گروه خود گرد آورده اید !؟
یا برخلاف رنگ و بوی سبز دلنشین بهاری، خدایی ناکرده رنگ و بوی سبز کارگروه شما مشام را آزرده می کند !؟