کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اوباما، توئیتر و تهدید جاوا

مجله دنياي كامپيوتر و ارتباطات , 31 ارديبهشت 1392 ساعت 13:11

ایتنا- یک هک، انتشار یک خبر دروغ مبنی بر زخمی شدن اوباما و در نتیجه تاثیر منفی بر بازار آمریکا، نشان داد که گاهی هم باید اطمینان به فناوری‌ها را باور نکرد...





هک شدن اکانت توئیتر خبرگزاری آسوشیتد‌پرس چند دقیقه‌ای بیشتر طول نکشید که تنها برای انتشار یک خبر فرصت بود: «دو انفجار در کاخ سفید باعث زخمی شدن اوباما، رئیس جمهور آمریکا شد. اطلاعات بیشتر متعاقباً ارسال خواهد شد.»


این خبر باورنکردنی نبود، چرا که کمتر از یک هفته پیش از انتشار آن، با انفجار دو بمب در مسابقات دو ماراتن بوستون، آمریکا مجدداً وارد فضای شوک و وحشت از حملات تروریستی شده بود. با اینکه این هک در عرض چند دقیقه کنترل و این خبر از سوی خبرگزاری فوق تکذیب شد، اما تاثیر منفی خود را بر بازار سهام آمریکا گذاشت. آیا باید به سادگی از کنار این خبر گذشت؟

با کمی تامل به چند نکته به صورت گذرا اشاره می‌کنم و نگاه موشکافانه به چنین رویدادهایی را به مقالات تخصصی‌تری همچون «نفوذ به اسرار هکرها» می‌سپارم.
توان توئیتر در اطلاع‌رسانی: پیش از این هم بارها در نوشته‌های فراوان، دوستان روزنامه‌نگار و متخصصان شبکه‌های اجتماعی از قدرت و توان این رسانه‌های عصر نوین در اطلاع‌رسانی سخن گفته بودند ولی اکثر این دوستان ابعاد مثبت شبکه‌های اجتماعی را مدنظر قرار داده بودند.

برای مثال نقش مثبتی که توئیتر در طوفان اخیر آمریکا برعهده گرفت، بر کسی پوشیده نیست، اما همین شبکه‌های اجتماعی می‌توانند ابعاد منفی داشته باشند. صرف‌نظر از شوک اقتصادی انتشار این خبر کذب در بازار مالی آمریکا، جو منفی ایجاد شده از انتشار این خبر می‌توانست صدمات زیادی به جامعه آمریکا وارد آورد.

تاکید روسای کشورها بر حفظ امنیت سایبری: هم در شماره گذشته و هم در شماره اخیر ماهنامه، اخباری از توجه روسای جمهور آمریکا و روسیه و همچنین نخست وزیر انگلیس بر حفظ امنیت سایبری منتشر شده است. امنیت این روزها تبدیل به یکی از دغدغه‌های بزرگ دولت‌ها شده است.

اما باید دانست که توجه به حفظ امنیت سازمان‌ها و مراکز دولتی، بدون توجه به امنیت مراکز پایین‌دستی چون بنگاه‌های خبری و یک شبکه اجتماعی مانند توئیتر کامل نخواهد بود و فقط هک شدن یک اکانت می‌تواند هرآنچه ساخته‌ایم را نابود سازد.

ترور سایبری: انجام بمب‌گذاری و حملات تروریستی به جز صدمات جانی و مالی که به اشخاص صدمه دیده از این انفجار وارد می‌کند، هدف مهم‌تری هم دارد. مهم ترین هدف گروه‌های تروریستی شوک و ضربه‌ای است که به جامعه وارد می‌کنند. زخم‌ها و جراحات بهبودپذیر است و ساختمان‌ها قابلیت بازسازی دارند ولی بهبود شوک روانی که به جامعه وارد شده سال‌ها زمان می‌برد.

به نظر می‌رسد انتشار این خبر هم می‌تواند نوعی ترور سایبری تعبیر شود. خوشبختانه این ترورها صدمات مالی و جانی ندارند ولی اگر کنترل نشوند، می‌توانند شوک و ضربه‌ای مشابه یک حمله تروریستی به جامعه وارد آورند.

در انتها باید خوشنودی خود را از این مورد ابراز کنم که شبکه‌های اجتماعی چون توئیتر در ایران آنقدر گسترده نشده است که انتشار یک خبر کذب، بازارهای مالی را با تلاطمات فراوان مواجه نماید، اما لازم است همچون بخشی از فعالان سایبری نگرانی‌های خود را نسبت به تهدیداتی چون حفره‌های جاوا اعلام کنم. در ضمن در خبرها بود که بدافزاری برای خاورمیانه طراحی شده است، این اولین نوع این بدافزارها نیست و آخرین آن نخواهد بود.

باید بیشتر هوشیار باشیم، حملات سایبری هر روز ما را تهدید می‌کنند.


کد مطلب: 26270

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/note/26270/اوباما-توئیتر-تهدید-جاوا

ايتنا
  https://www.itna.ir