۵
۰
plusresetminus
سه شنبه ۱۱ تير ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۱۹
یک ماجرا و چند سئوال؟

سؤالاتی پیرامون موضوع «کسپرسکی»

ایتنا - تنها عاملی که مرا به نوشتن این یادداشت واداشته است، نگرانی اینجانب از بالا رفتن خطرپذیری سازمان‌های ایرانی است که برای حفظ امنیت خود از این آنتی‌ویروس استفاده کرده‌اند.
 
بهنام روحانی
کارشناس امنیت

طی هفته اخیر اخباری مبنی بر حذف نام ایران از سایت رسمی کسپرسکی، آنتی‌ویروس روسی منتشر گردید. متعاقب انتشار این خبر نیز مصاحبه مدیرعامل یکی از شرکت‌های نماینده این آنتی‌ویروس در سایت ایتنا منتشر گردید.
پس از انتشار این مصاحبه ابهامات این موضوع برای شخص بنده بیشتر شده و بر آن شدم تا سئوالات به وجود آمده در ذهن خود را مطرح سازم، شاید با پاسخ این سئوالات از سوی شرکت نماینده کسپرسکی فضای ایجاد شده شفاف‌تر گردد.

۱- مدیرعامل محترم در بخش ابتدایی سخنان خود و در مورد مواجه شدن شرکت‌ها با ذکر کرده‌اند: «کسپرسکی نیز از این قاعده (تحریم) مستثنی نیست و پس از تحریم‌ها، از طریق شرکت‌های فعال در دوبی، با شرکت‌های ایرانی در ارتباط بوده است. اکنون نیز این ارتباط همچنان برقرار خواهد ماند و تنها تغییر به وجود آمده، حذف نام شرکت‌ها از سایت کسپرسکی است.»
آیا این جمله تاییدی بر تحریم نام ایران نیست؟ آیا ارتباط کسپرسکی با شرکت‌های ایران از طریق نمایندگان مستقر در دوبی به معنای عدم ارتباط مستقیم آنان با ایران نیست؟

۲- این مقام مسئول با تاکید بر این که کسپرسکی به بازار ایران احترام می‌گذارد و آن را به عنوان بازاری کلیدی و استراتژیک در منطقه به رسمیت می‌شناسد، می‌گوید: «فروش محصولات این شرکت بدون تغییر و مانند سابق در بازار ایران و از طریق نمایندگان این شرکت ادامه خواهد داشت.»
آقای مدیرعامل لطفاً بفرمایید که کدام نمایندگان، فروش کسپرسکی را ادامه خواهند داد؟ آیا خریداران کسپرسکی بابت خرید نسخه اصلی از فروشندگان تضمینی خواهند داشت؟ به فرض عدم تحریم ایران از سوی کسپرسکی، آیا حذف نام ایران و نمایندگان ایرانی فضا را برای فروش نسخه‌های جعلی و تقلبی بازتر نمی‌کند؟ به فرض عدم اعمال تحریم، آیا تضمینی وجود دارد که این حذف مقدمه‌ای برای تحریم ایران نباشد؟

۳- در ادامه این مدیر جمله طلایی را عنوان می‌کند و مدعی است که: «حتی روابط مستقیم شرکت‌های ایرانی با مقامات کسپرسکی مانند برخورداری از مدیر منطقه‌ای مستقل برای بازار ایران نیز قطع نخواهد شد و مقامات منطقه‌ای کسپرسکی حاضرند برای جلب اعتماد مشتریان به طور مستقیم با آنها به گفت‌وگو بپردازند.»
این جمله سئوالات زیادی در ذهن ایجاد می‌نماید. کسپرسکی مدیر مستقلی برای بازار ایران دارد، اگر این ادعا درست باشد چرا هیچ نامی از این مدیر تا به امروز منتشر نشده است و چرا این فرد به رسانه‌ها معرفی نشده؟ اگر مدیر مستقلی برای بازار ایران در کسپرسکی وجود دارد، پس چرا ایشان پاسخ رسمی به این مورد نشان نداده‌اند تا شما مجبور باشید به عنوان ناشناس و به عنوان مدیر یکی از شرکت‌های نماینده، پاسخگوی تصمیمات ایشان باشید؟
خواهش من به عنوان یک ایرانی وطن پرست این است که مدیران کسپرسکی به جای گفت‌وگوی مستقیم با مشتریان، پاسخ درستی به رسانه‌ها بدهند.

۴- این مدیر محترم با اشاره به حذف نام نمایندگان ایرانی در مورد دیگر آنتی‌ویروس‌ها مدعی است که: «بسیاری از آنتی‌ویروس‌ها در ایران نماینده رسمی دارند اما به دلایل مشابه از ذکر نام آنها در سایت خودداری می‌کنند. با این وجود این شرکت‌ها همچنان به فعالیت خود در بازار ادامه می‌دهند.»
این جمله نیز بسیار پر ابهام است. ایشان کدامیک از آنتی‌ویروس‌ها را که نام ایران از لیست آنها حذف شده را دارای نماینده رسمی در ایران می‌داند؟ از نظر این مدیر آیا eset در ایران نماینده رسمی دارد؟ آیا Symantec در ایران نماینده رسمی دارد؟ آیا شرکت‌های AVG، F-Secure TrendMicro در ایران نماینده رسمی دارند؟ پس چرا پیش از حذف نام ایران از سایت کسپرسکی، نمایندگان این آنتی‌ویروس روسی مدعی بودند که شرکت‌های امنیتی فوق در ایران هیچ نماینده ندارند؟

۵- این مدیر که همچنان برای ما ناشناس است، این بار به دیگر آنتی‌ویروس‌ها حمله کرده و می‌گوید: «متاسفانه حاشیه‌سازی‌ها و جنجال پیش آمده در مورد حذف نام شرکت‌های ایرانی از سایت کسپرسکی، از سوی آنتی‌ویروس‌های رقیب و در جهت رقابت ناجوانمردانه با پرطرفدارترین آنتی‌ویروس حال حاضر در ایران انجام شده است.»
سئوال من از این مدیر بسیار ساده است. آیا کسپرسکی و نمایندگان آن نبودند که در سال‌های اخیر همیشه به بهانه نمایندگی رسمی به دیگر آنتی‌ویروس‌ها حمله می‌کردند؟ نمایندگان کسپرسکی با ایجاد جنگ قیمت آیا هدفی جز حذف نمایندگان شرکت‌های رقیب داشتند؟ آیا این بار نیز شما به عنوان نماینده کسپرسکی با متهم کردن رقبا قصد تخریب آنها را ندارید؟

۶- مدیرعامل شرکت نماینده کسپرسکی از مشتریان این آنتی‌ویروس روسی می‌خواهد با هوشمندی گرفتار این حواشی نشوند و به آنها توصیه کرده که «نگرانی از بابت ارایه محصولات و خدمات از جانب کسپرسکی نداشته باشند.»
مدیرعامل محترم بد نیست به این پرسش من پاسخ دهند که آیا با صحبت تنها، نگرانی مشتری‌ها برطرف می‌شود؟ برای برطرف شدن نگرانی‌ها بهتر نیست راهی به آنها پیشنهاد شود تا مشتری‌هایی که دنبال تضمینی برای ارائه محصول اصلی و اورجینال هستند، بتوانند نمایندگان اصلی کسپرسکی را بیابند؟

در انتها باید متذکر شوم که تنها عاملی که مرا به نوشتن این یادداشت واداشته است، نگرانی اینجانب از بالا رفتن خطرپذیری سازمان‌های ایرانی است که برای حفظ امنیت خود از این آنتی‌ویروس استفاده کرده‌اند. من نه به عنوان یک فعال حوزه امنیت، بلکه به عنوان یک ایرانی وطن دوست وظیفه خود می‌دانم که تهدید مسدود کردن آدرس‌های کاربران ایرانی کسپرسکی را به تمام خوانندگان این سایت هشدار دهم. حتی اگر احتمال انجام این کار بسیار پایین باشد، اما در صورت وقوع می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری پدید آورد.
 
 
کد مطلب: 26692
نام شما
آدرس ايميل شما


سینا
feedback
مدیر منطقه ای کسپرسکی که آدم معروفی است چطور این به اصطلاح کارشناس نمیشناسن ایشون رو؟ در ضمن تو خود خبر اومده برای اطمینان میتونن با دفتر منطقه ای کسپرسکی تماس بگیرن. یعنی واقعا نخوندن این موضوع رو؟
feedback
بهتره روی محصولات داخلی سرمایه گذاری کنند. مثلا این انتی ویروس پادویش ادعا داره که میتونه با انتی ویروس های مطرح دنیا رقابت کنه که ممکنه حقیقت داشته باشه.
ایتنا خوان
feedback
Iran, Islamic Republic of
این بنده خدا زیادی از دنیا بی خبره و تازه کاره. مدیر منطقه کسپرسکی که همش ایرانه هزار تا خبر و داستان ازش هست.
هر کی اون خبر اولی رو خونده می دونسته منظور نویسنده بیت دیفندر بوده نه آنتی ویروس آمریکایی ها که نماینده رسمی ندارن. یعنی آقای بهنام روحانی! این موضوع رو متوجه نشده؟ عجیبه!
feedback
Iran, Islamic Republic of
همیشه وقتی یکی اصرار داره که خیلی ایرانی وطن پرسته و توی حرفش هم 10 بار این موضوع رو مطرح می کنه تابلو معلومه که اصلا از سر وطن پرستیش اون حرف رو نمی زنه و داره با جمله هاش عوام فریبی میکنه!
کیوان
feedback
جا داره مدیران کسپرسکی، به خصوص مدیرعامل نماینده کسپرسکی نسبت به پرسش های مطرح شده جواب بدهند.
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ