۱
۰
plusresetminus
شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۳۴

وضع ICT ایرانی همین است که هست

ایتنا- موازی کاری و نبود یکپارچگی در پیشبرد ICT در کشور اصلا مساله جدیدی نیست و سال‌هاست آنقدر مرثیه‌سرایی در این خصوص شده که شاید مجموع آنها ده‌ها جلد کتاب شود.
وضع ICT ایرانی همین است که هست


موازی کاری و نبود یکپارچگی در پیشبرد ICT در کشور اصلا مساله جدیدی نیست و سال‌هاست آنقدر مرثیه‌سرایی در این خصوص شده که شاید مجموع آنها ده‌ها جلد کتاب شود.

نکته تاسف برانگیز این است که در حالی سال‌ها از مشکل نبود انسجام در راهبری ICT ایرانی و لزوم تدبیر برای آن گفته می‌شود، که هر چه پیش می‌رویم نه تنها از تمرکز تصمیم‌گیری‌ها خبری نیست بلکه ظاهرا چندگانگی در مراکز تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر این حوزه بیشتر هم شده و می‌شود.

در چند نمونه کوچک، امروز همچنان اپراتورهای موبایل از عدم همکاری شهرداری‌ها برای توسعه آنتن‌های خود در شهرها گله‌مند هستند، وزارت ارشاد از عدم همکاری اپراتورها در ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی می‌گوید، دفاتر خدمات الکترونیکی شهرداری‌ها، پلیس، اپراتورها و قوه قضاییه با وجود تاکیدات قانونی در کنار دفاتر پیشخوان دولت الکترونیکی در حال رشد هستند، طرح‌های دولت الکترونیکی دستگاه‌های مختلف دولتی و غیر دولتی بی‌توجه به جلسات و مصوبات شوراهای حوزه ICT در حال پیشرفت است، پیوست فرهنگی ارتباطات میان نهادهای مختلف در حال پاسکاری است، دعوای مخابرات و وزارت ارتباطات پابرجاست، اختلافات دولت و شورای عالی فضای مجازی ادامه دارد، موجی از کارت‌های هوشمند جدید در راه است و ده‌ها مورد دیگر و اتفاقا مردم نیز از مشکلات ریز و درشت خدمات مبتنی بر ICT همچنان گله‌مند هستند.

تا پیش از این تصور می‌شد ایجاد شورای عالی فضای مجازی نقطه آغازی برای به سرانجام رساندن موازی‌کاری‌ها در این حوزه باشد، اما اکنون شواهد نشان می‌دهد این شورای فراقوه‌ای نیز نتوانسته به این هدف جامه عمل پوشانده و این معضل را رفع کند.

تصور این که شورایی با ترکیبی عالی‌تر از این شورا هم بتوان ایجاد کرد، منتفی است، چراکه در این شورا اتفاقا هیچ مقام ارشدی از دولت، مجلس، قوه قضاییه و سایر نهادی نظامی و انتظامی و غیره از قلم نیفتاده است.

پس به راستی مشکل کجاست و چرا ما همچنان انسجام در تصمیم‌گیری و حرف‌شنوی از سوی دستگاه‌های مختلف را نداریم؟ آنطور که پیداست باید پذیرفت، وضع همین است که هست.

اما بد نیست تنها برای یک نمونه، مطالعه کوچکی روی نحوه اجرای پروژه گوگل فایبر در آمریکا داشته باشیم که تمامی فرمانداران، شهرداران، شرکت‌ها و اپراتورهای این کشور به شکل داوطلبانه و از هر راهی برای پیشبرد این طرح همکاری دارند تا هر چه زودتر این طرح به نتیجه برسد و همه از منافع آن بهره ببرند.

منبع: فناوران - علی شمیرانی
کد مطلب: 37750
نام شما
آدرس ايميل شما


اسماعیل
feedback
Iran, Islamic Republic of
شورای عالی فضای مجازی به دستور رهبر عزیز تاسیس شد و تا به حال تاکید های فراوانی از سوی رهبر در مورد این شورا و وظایفش بیان گردیده اما متاسفانه این شورا به دلایلی به کار های اجرایی ورود میکند و از آن طرف وزارت ارتباطات هم اصلا این شورا را به حساب نمی آورد.
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ