ایتنا - اصولا هیچ عقوبتی متوجه بسیاری از سوءمدیریتها نیست و همین موضوع نیز باعث میشود برخی مدیران در حوزه ICT به راحتی و بدون هیچ گونه نگرانی، پای تصمیمهای اشتباه خود تا آخرین روز کاریشان بایستند.
حقیقتی که واقعیت نشد
10 بهمن 1394 ساعت 11:37
ایتنا - اصولا هیچ عقوبتی متوجه بسیاری از سوءمدیریتها نیست و همین موضوع نیز باعث میشود برخی مدیران در حوزه ICT به راحتی و بدون هیچ گونه نگرانی، پای تصمیمهای اشتباه خود تا آخرین روز کاریشان بایستند.
علی شمیرانی - اگرچه حقیقت و واقعیت به شکل عمومی به یک معنی و مترادف انگاشته میشود اما به زبان کوتاه و ساده، حقیقت آن چیزی است که حق است و باید باشد، اما واقعیت آن چیزیست که واقع میشود ولو آنکه حق نباشد.
حقیقت آن است که نتیجه برخی اتفاقات، طرحها و تغییرات در حوزه ICT به واسطه تجربه کاری سالهای گذشته، از همان روز و لحظه نخست به وضوح شکست آن قابل پیشبینی است. اما واقعیت آن است که مطرح کردن آنها در همان لحظه، ابهاماتی همچون جهتگیری، قصاص قبل از جنایت و سیاهنمایی را در ذهن مخاطبان متبادر میکند.
به همین جهت چارهای نیست جز تحمل صبری تلخ و فرصت دادن به مدیر و طرح و اتفاق جدید تا به بنبست رسیده و آنگاه، باز گردیم به سر خط و از نو شروع کنیم.
آنچه بیش از هر چیزی مایه تاسف است، این که اصولا هیچ عقوبتی متوجه بسیاری از سوءمدیریتها نیست و همین موضوع نیز باعث میشود برخی مدیران در حوزه ICT به راحتی و بدون هیچ گونه نگرانی، پای تصمیمهای اشتباه خود تا آخرین روز کاریشان بایستند.
نتیجه همین عدم نگرانیها است که در یک نمونه، تهیه پیوست فرهنگی فضای مجازی (برای تماس تصویری اپراتور سوم) نزدیک به ۴ سال است از این نهاد به آن نهاد میچرخد.
حدود یک سال پیش بود که دبیر قبلی شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد پیوست فرهنگی فضای مجازی در این شورا تدوین شده و آماده تصویب است.
همان موقع مسولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که رابطه خوبی نیز با دبیر وقت نداشتند، اعلام کردند که پیوست فرهنگی خود را آماده دارند. اگرچه دلیل و چرایی این موازی کاری با توجه به مسوولیت قانونی هر دو نهاد مشخص نبود، اما در نهایت نیز کار به آنجا رسید که قرار شد هر دو پیوست فرهنگی یکپارچه شود و در شورای عالی فضای مجازی به تصویب برسد.
طبعا چنین اتفاقی مثل مواردی که در ابتدای متن آمد، مشخص بود که رخ نخواهد داد، چه اگر قصدی در این رابطه بود، اصولا از ابتدا نیازی به موازی کاری و عدم همکاری نبود.
حالا اما در نتیجه این ناهماهنگیها و عدم ایفای نقش حاکمیتی از سوی شورای عالی فضای مجازی، شاهد ورود نهادهای جدیدی به این موازیکاریها هستیم. هفته گذشته رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری مشترک با دو وزیر ارشاد و وزیر کار که در ساختمان اپراتور سوم تلفن همراه برگزار شد از تدوین بسته فرهنگی فضای مجازی خبر داد و گفت: جلسات متعددی را دراینباره برگزار کردیم و در این بسته قرار است توسعه محتوا در فضای مجازی بر اساس نقشه فرهنگی کشور، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شود.
جالب آنکه وی نیز تاکید کرده این موضوع همچنین از بحثهای اصلی شورای عالی فضای مجازی نیز بوده است!
لذا همانطور که آمد حالا مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در کنار وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی قرار است بسته فرهنگی فضای مجازی را تدوین کنند.
حالا احتمالا باید منتظر آن باشیم که پیوستهای فرهنگی قبلی با پیوست فرهنگی جدید در دستور کار تلفیق قرار گیرند و شاید هم اصولا تلفیقی صورت نپذیرد و یکی از آنها برای ابلاغ آماده شود، شاید هم تا سالها اصلا هیچ اتفاقی رخ ندهد! این که کدام پیوست در نهایت از سوی کدام نهاد زودتر ابلاغ میشود یک مساله است و این که چرا باید همچنان شاهد موازیکاری و ورود نهادهای مختلف به سیاستگذاری در فضای مجازی با وجود شورای عالی فضای مجازی باشیم، یک مساله دیگر است.
کوتاه این که حقیقت این است که شورای عالی فضای مجازی قرار بود فصلالخطاب این عرصه باشد اما واقعیت این است که چنین اتفاقی هنوز هم رخ نداده است.
منبع: فناوران اطلاعات
کد مطلب: 40742
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/note/40742/حقیقتی-واقعیت-نشد