کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

سال پایانی وزارت ارتباطات و لزوم توقف وعده‌ها

25 ارديبهشت 1395 ساعت 14:57

ایتنا - جا دارد تا حداقل مسئولان وزارت ارتباطات تمام تمرکز، انرژی و منابع خود را روی پروژه‌ها و طرح‌های باقیمانده متمرکز کرده و از تداوم وعده‌های بیشتر و جدیدتر خودداری شود.




علی شمیرانی - دولت یازدهم در حالی آخرین سال کاری خود را سپری می‌کند که برخلاف انتظار برای تحقق حداکثری برنامه‌های ارائه شده در سال‌های گذشته، برخی مسئولان وزارت ارتباطات، با وجود پرونده‌های باز روی میزکاری خود، همچنان در حال دادن وعده آن هم برای سال‌های آینده هستند.

اگرچه بررسی عملکرد و رفتارشناسی برخی مسئولان وزارت ارتباطات نشان می‌دهد توجه و نگرانی چندانی نسبت به انتقادات پیرامون خود نداشته و همچنان مسیر خود را می‌روند. اما در ماه‌های گذشته حجم قابل توجهی از انتقادات در رسانه‌های تخصصی و حتی سیاسی، در خصوص رویکرد و عملکرد وزارت ارتباطات مشاهده می‌شود، که اصولا پاسخی برای آنها ارائه نمی‌شود. به نحوی که گویا برخی مسئولان این وزارتخانه، اصلا نگاهی به رسانه‌ها ندارند.
این در حالیست که اخیرا نیز رهبری انقلاب گلایه‌ای صریح را متوجه وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی کردند.

نکته قابل تامل آنکه، آن بخش اندک از مردم هم که به صفحه اجتماعی وزیر ارتباطات دسترسی دارند، همچنان انتقاداتی را مطرح می‌کنند که جنس آنها تفاوتی با انتقادات سه سال قبل نکرده است!

در این میان تنها بخشی که به واسطه برخی ملاحظات، نگرانی‌ها و وجود پاره‌ای از ارتباطات و وابستگی‌ها، سکوت اختیار کرده بودند، برخی نمایندگان شرکت‌ها و اصناف بخش خصوصی بودند که در روزهای گذشته ظاهرا این سکوت نیز شکسته شده و برخی از شرکت‌ها برخلاف روسای صنفی خود، لب به انتقاد از عملکرد و وعده‌های مسئولان وزارت ارتباطات گشوده‌اند.

در همین راستا و در انتقاداتی کم‌سابقه، مدیرعامل یک شرکت شناخته شده نرم‌افزاری صراحتا گفته: «در سال‌های اخیر اتفاق خاصی در صنعت IT رخ نداده و وعده‌هایی که درباره حمایت از صنعت نرم‌افزار داده شده، تبلیغات و نمایش است.»
وعده ایجاد سالانه ۱۰۰ هزار شغل در حوزه ICT نیز از دیگر مواردی است که مورد ابهام و سوال برخی فعالان بخش خصوصی بوده است. مدیر عامل یک شرکت سخت افزاری با بیان اینکه به نظر می رسد متولی ایجاد اشتغال در حوزه IT سازمان فناوری اطلاعات ایران است، گفته: «تاکنون اقداماتی دراین باره انجام شده اما کامل نیست و باید کار اصولی انجام دهیم.» رییس سندیکای مخابرات نیز اخیرا گفته: «اشتغال در زمینه کاربردهای ICT توسط شرکت‌های دانش بنیان چندان قابل اندازه‌گیری نیست. به همین دلیل گاهی وعده‌هایی که مسئولان برای ایجاد اشتغال در حوزه ICT می‌گویند محسوس نیست و به راحتی احصاء نمی‌شود.»
و در نمونه آخر، مدیر عامل یک شرکت اینترنتی که اتفاقا ارتباط خوبی هم با وزارت ارتباطات دارند، اخیرا گفت‌وگویی با یک خبرگزاری داشته و به طرح همان مسایل و مشکلات همیشگی در ارتباط با شرکت مخابرات ایران پرداخته، به نحوی که گویی متن مصاحبه وی از چند سال قبل مجددا کپی شده است.

در مجموع اگرچه وزارت ارتباطات از ابتدای سال پایانی کار خود، دست به تغییراتی در تیم مدیران میانی و ارشد خود زده است، اما روند کلی در این وزارتخانه گویای آن است که با وجود مسائل و مشکلات باقی مانده، برخی مدیران مانند روزهای نخست کاری خود، همچنان در حال طرح شعارها و وعده‌های جدید هستند.
به هر ترتیب اگرچه انتظار برای تغییر سیاست‌ها و رویکردها، بسیار دور از تصور است، اما از آنجا که دولت در سال پایانی کار خود به سر می‌برد، جا دارد تا حداقل مسئولان وزارت ارتباطات تمام تمرکز، انرژی و منابع خود را روی پروژه‌ها و طرح‌های باقیمانده متمرکز کرده و از تداوم وعده‌های بیشتر و جدیدتر خودداری شود. در غیر اینصورت شاهد کوهی از وعده‌ها خواهیم بود که از حیث سیاسی نیز مسئله‌ساز و قابل بهره‌برداری است.

منبع: فناوران اطلاعات
 


کد مطلب: 42900

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/note/42900/سال-پایانی-وزارت-ارتباطات-لزوم-توقف-وعده-ها

ايتنا
  https://www.itna.ir