ایتنا - ظاهرا قرار است شرکت زیرساخت نیز از این پس و بر خلاف گذشته، بیشتر به اطلاع رسانی از سرنوشت شبکه ملی اطلاعات بپردازد و به نوعی بخشی از نقش سخنگویی سازمان فناوری اطلاعات را به عهده بگیرد.
علی شمیرانی- ابهامات شبکه ملی اطلاعات از حیث پروتکل های فنی، زمانبندی، بودجه، شیوه اجرا و مسایلی دیگر، در حالی پابرجاست که معاون جدید و جوان وزارت ارتباطات که تنها چند روز از انتصاب وی می گذرد، وارد گود عمیق این شبکه شد.
اگرچه از نظر سخت افزاری شبکه ملی اطلاعات بر زیرساخت های کشور سوار است و از این جهت شرکت ارتباطات زیرساخت نقشی اصلی در اجرای این شبکه را بازی می کند، اما محمود خسروی مدیر عامل سابق و باتجربه این شرکت ترجیح داد کمتر به اظهار نظر در خصوص شبکه ملی اطلاعات بپردازد تا به این ترتیب چندان محل پرسش و پیگیری رسانه ها و برخی فعالان این عرصه نباشد. یکی دیگر از دلایل عدم ورود زیرساخت به بحث شبکه ملی اطلاعات این بود که اگرچه این شبکه از نظر اجرایی و فنی به این معاونت وزارت ارتباطات مربوط می شد، اما از سال ها قبل این سازمان فناوری اطلاعات بود که مدیریت و راهبری شبکه ملی اطلاعات را به عهده گرفت و البته زیرساخت نیز از آن استقبال کرد.
اما اکنون محمدجواد آذری جهرمی در مدت بسیار کوتاهی از انتصاب به عنوان مدیریت شرکت ارتباطات زیرساخت، تلاش دارد که به سرعت وارد گفت وگو با رسانه ها و کار اجرایی شده تا نشان دهد، عنان این شرکت را در دست گرفته و به خوبی می داند در روزها و ماه های آتی چه اتفاقاتی قرار است در این شبکه و در زیرمجموعه شرکت زیرساخت رخ دهد. به همین جهت وی اخیرا به یک خبرگزاری گفته: «بنا داشتیم تا در شهریور ماه سال جاری سه مرکز تبادل ترافیک را افتتاح کنیم اما امیدوارم، افتتاح این بخش از شبکه ملی اطلاعات را تا آخر خرداد ماه شاهد باشیم زیرا معتقدیم سریع تر هم می شود این کار را انجام داد.»
البته مدیر عامل جوان، در همین حال یکی از کاربردهای جدید شبکه ملی اطلاعات را نیز تشریح کرده و گفته: « طراحی و مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات برای آغاز فعالیت اصلاح شد تا فعالیت شرکت های استارت آپ و سرویس دهنده خدمات فناوری اطلاعات در کشور به سوآوری برسد.» این یعنی به زعم وی، یکی از دلایل عدم سوددهی استارت آپ ها و ارایه دهندگان خدمات IT به نبود شبکه ملی اطلاعات مربوط می شود. هر چند که به درستی این کاربرد جدید شبکه ملی اطلاعات از سوی مدیر عامل جدید تشریح نشده، اما این برای نخستین بار است که چنین موضوعی از سوی یکی از مسوولان وزارت ارتباطات مطرح می شود.
این در حالیست که وزارت ارتباطات در سه سال گذشته و بدون راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، اقدام به حمایت مالی از استارت آپ ها و خدمات دهندگان IT کرده و می کند که البته خروجی این حمایت ها نیز همچنان محل بحث و پرسش است. جالب آنکه مدیرعامل زیرساخت در خصوص زمان قطعی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات کمی با احتیاط عمل کرده و گفته: «امیدواریم طبق وعده مقام عالی وزارت ارتباطات این شبکه تا نیمه امسال به بهره برداری برسد.»
به هر تقدیر اینگونه که پیداست، ظاهرا قرار است شرکت زیرساخت نیز از این پس و بر خلاف گذشته، بیشتر به اطلاع رسانی از سرنوشت شبکه ملی اطلاعات بپردازد و به نوعی بخشی از نقش سخنگویی سازمان فناوری اطلاعات را به عهده بگیرد.
شرکت زیرساخت در سال های اخیر درگیر مسایل و پروژه های کلان و مهمی بوده و هست که از آن جمله میتوان به پروژه تدبیر، موضوع قیمت تمام شده پهنای باند وارده به کشور و مشکلات شرکت های اینترنتی با شرکت ارتباطات زیرساخت اشاره کرد. منبع: فناوران اطلاعات