ایتنا - حدود 85 درصد کاربران ایرانی هنوز از طریق دایالآپ به اینترنت دسترسی دارند.
آمار و وضعیت دسترسی به اینترنت در ایران اعلام شد
رشد ضریب نفوذ اینترنت در عرض 3 سال: کمتر از 4درصد
خبرگزاری ايسنا , 14 دی 1390 ساعت 21:50
ایتنا - حدود 85 درصد کاربران ایرانی هنوز از طریق دایالآپ به اینترنت دسترسی دارند.
در سال ۱۳۸۹ از مجموع ۲۰.۳ ميليون خانوار كشور، ۴.۳ ميليون خانوار (۲۱.۴درصد)، در محل سكونت به اينترنت دسترسي داشتهاند. اين سهم براي خانوارهاي شهري كشور ۲۷.۳ درصد و براي خانوارهاي روستايي كشور ۴.۹ درصد بوده است.
به گزارش ایتنا از خبرگزاری دانشجویان، نتايج طرح آمارگيري از كاربران اينترنت در سال ۱۳۸۹ نشان ميدهد: در دوره مورد نظر از كل ۷۴.۸ ميليون نفر جمعيت كشور، تعداد ۱۱ ميليون نفر كاربر اينترنت بودهاند.
بر اين اساس ضريب نفوذ اينترنت در كشور ۱۴.۷ درصد است كه در مقايسه با نتايج متناظر دوره قبل در سال ۱۳۸۷، ۳.۶ درصد افزايش يافته است، اين ضريب در نقاط شهري كشور ۱۸.۹ درصد و در نقاط روستايي آن ۴.۰ درصد بوده است كه در مقايسه با نتايج متناظر دوره قبل در سال ۱۳۸۷، به ترتيب ۳.۹ درصد و ۱.۰ درصد افزايش يافته است.
مركز آمار ايران اعلام كرد: بيشترين ضريب نفوذ اينترنت در نقاط شهري كشور به ترتيب مربوط به استان تهران با ۲۳.۱ درصد، استان مازندران با ۲۲.۷ درصد و استان اصفهان با ۲۲.۰ درصد بوده است، در صورتي كه استان سيستان و بلوچستان با ۱۰.۵ درصد، كمترين ضريب نفوذ اينترنت در نقاط شهري كشور را داشته است.
از مجموع كاربران اينترنت در كشور ۷۵.۲ درصد حداقل در محل سكونت، ۲۲.۴ درصد حداقل در كافينت، ۱۴.۴ درصد حداقل در محل كار، ۱۳.۴ درصد حداقل در محل تحصيل، ۴.۳ درصد حداقل در هر مكان با تلفن همراه، ۳.۹ درصد حداقل در منزل افراد ديگر، ۱.۴ درصد حداقل در كتابخانه و ۰.۶ درصد حداقل در هر مكان با ساير دستگاههاي سيار، از اينترنت استفاده كردهاند، ضمن آنكه محل دسترسي ۰.۴ درصد كاربران اينترنت كشور اظهار نشده است.
همچنين براساس نتايج طرح، از مجموع كاربران اينترنت كشور كه در محل سكونت خود از اينترنت استفاده كردهاند، نحوه دسترسي ۸۴.۹ درصد از طريق Dial up بوده است.
از مجموع خانوارهاي كشور در سال ۱۳۸۹، ۹۴.۸ درصد در محل سكونت خود داراي تلفن ثابت و ۳۵.۲ درصد داراي رايانه بودهاند. همچنين ۸۵.۷ درصد از خانوارهاي كشور داراي حداقل يك عضو يا تلفن همراه بودهاند.
اين سهمها براي نقاط شهري به ترتيب ۹۶.۷ ، ۴۳.۵ و ۸۹.۴ درصد و براي نقاط روستايي نيز به ترتيب ۸۹.۵ ، ۱۲.۰ و ۷۵.۴ درصد بوده است.
اطلاعات بيشتر با مراجعه به وبگاه مركز آمار ايران به نشاني www.amar.org.ir بهزودي قابل دسترسي خواهد بود.
طرح «آمارگيري از كاربران اينترنت» براي اولينبار در ديماه سال ۱۳۸۷ و سپس در سال ۱۳۸۹ توسط مركز آمار ايران به اجرا گذاشته شد.
هدف اصلي از اجراي اين طرح، برآورد ضريب نفوذ اينترنت در كشور است.
ضريب نفوذ اينترنت يكي از شاخصهاي مهم در حوزه فناوري اطلاعات كشورها و در زمره شاخصهاي اهداف توسعه هزاره است كه منظور از آن نسبت جمعيت استفادهكننده از اينترنت در كشور به كل جمعيت كشور ضرب در ۱۰۰ است.
در اين طرح منظور از استفادهكننده از اينترنت فردي است كه در ۱۲ ماه منتهي به زمان آمارگيري (ديماه ۱۳۸۹)، حداقل يكبار در داخل كشور از اينترنت استفاده كرده باشد.
در اين آمارگيري كه تعداد ۲۵۷ نفر آمارگير و بازبين در اجراي آن مشاركت داشتهاند، ماموران آمارگيري با مراجعه به ۵۳۷۲۴ خانوار نمونه در كشور، اطلاعات مربوط به خانوارها را از طريق مصاحبه حضوري با اعضاي آنها اخذ و در پرسشنامه مربوط ثبت كردند.
کد مطلب: 20671
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/report/20671/رشد-ضریب-نفوذ-اینترنت-عرض-3-سال-کمتر-4درصد